Visburgers met remoulade en doperwtensalade én gebakken aardappels met tijm en citroen

Vandaag staat in het teken van krokant, want Hugo maakt knapperige visburgers, geserveerd met geroosterde aardappeltjes met tijm en citroen. Daarbij komt een frisse doperwtensalade met radijs en munt, en een romige remouladesaus om het helemaal af te maken. Simpel, fris en boordevol smaak! Bekijk het recept of bekijk de video hieronder.
Visburgers met remoulade en doperwtensalade
- Hoofdgerecht 4 personen
- Bereiding circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 4 Iglo visburgers
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
- 1 bos radijzen
- 450 gr. gedopte doperwten
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 takjes munt
- 1 bosje waterkers
- 4 zachte bollen/hamburgerbroodjes
- Remouladesaus (zie recept)
Extra nodig: bakplaat met bakpapier, pureestamper
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2: Doe de visburgers op de bakplaat en bak 30 minuten in de oven.
Stap 3: Rasp de helft van de citroenschil boven een kom. Pers het sap van de halve citroen erbovenuit. Voeg al kloppend de olie erbij en maak op smaak met zout en peper.
Stap 4: Maak de radijzen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak ze aan met de dressing.
Stap 5: Breng een pan water aan de kook en kook hierin de doperwten net gaar.
Stap 6: Spoel de doperwten koud en laat goed uitlekken.
Stap 7: Stamp de helft van de doperwten fijn. Rasp de ander helft van de citroen erboven en meng de crème fraîche erdoor. Maak op smaak met zout en peper. Snijd de muntblaadjes fijn en meng erdoor.
Stap 8: Voeg de overige doperwten bij de radijzen en meng ook de waterkers erdoor.
Stap 9: Snijd de broodjes open.
Stap 10: Schep de doperwtenpuree op de broodjes, leg er een visburger op, schep hierop de remouladesaus en maak af met een beetje van de salade.
Stap 11: Geef de overige salade erbij. Lekker met gebakken aardappels.
Remouladesaus
- Saus
- Bereiding circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 2-3 augurken
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 kleine bosje verse kruiden (peterselie, kervel, dragon)
- ½ citroen
- ½ bekertje crème fraîche (á 125 ml)
- 3 eetlepels mayonaise
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de augurken in kleine blokjes. Hak de kappertjes en snijd de kruiden fijn.
Stap 2: Meng in een kom de augurken, kappertjes, citroenrasp, kruiden, crème fraîche, mayonaise. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Gebakken aardappels met tijm en citroen
- Hoofdgerecht 4 personen
- Bereiding circa 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 kg. iets kruimige aardappels
- Neutrale olijfolie om in te bakken
- 2 tenen knoflook
- 3 takken tijm
- ½ citroen
- Zout
Extra nodig: fijne rasp
Bereidingswijze:
Stap 1: Schil de aardappels, snijd in stukken, zet onder water en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe en kook de aardappels in 8 tot 10 minuten beetgaar.
Stap 2: Giet de aardappels af en laat even uitdampen. Verhit een royale laag olie in een grote braadpan of koekenpan en bak hierin de aardappels goudbruin en lekker crispy. (Precies hoe je ze wilt).
Stap 3: Ris de tijm. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Bak de tijm en knoflook de laatste paar minuten mee. Rasp de citroenschil erboven en voeg eventueel een scheut citroensap toe.
Stap 4: Breng op smaak met zout.
