Sperziebonensalade met chimichurri én no-bake strawberry cheesecake

Geen idee wat je vanavond nou weer moet koken, maar heb je wél zin in iets lekkers, simpels en gezonds? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hugo maakt een smakelijke sperziebonensalade met chimichurri. En als afsluiter maakt hij voor de zoetekauw een no-bake strawberry cheesecake. Deze gerechten vallen gegarandeerd bij iedereen in de smaak! Bekijk het recept en de video hieronder.
Sperziebonensalade met chimichurri
- Maaltijdsalade voor 4 personen
- Bereiding: circa 25 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr. cherrytomaten
- Zout en peper
- Olijfolie
- 2 maïskolven
- 400 gr. sperziebonen
- 1 blik cannellinibonen (400 gr.)
- 100 gr. (vegetarische) Parmezaanse kaas (Parrano)
- 60 gr. pecannoten
Chimichurri
- 1 teen knoflook
- 1 flinke bos bladpeterselie (25 gr.)
- 3 takken verse oregano of 1 theelepel gedroogde
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen komijn
- 40 ml. rode wijnazijn
- 50 ml. olijfolie
- Zout en cayennepeper
- Stokbrood
Extra nodig: ovenschaal, grillpan
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2: Doe de tomaten in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper, besprenkel lichtjes met olijfolie en rooster 15-20 minuten in de hete oven.
Stap 3: Kook intussen de maiskolven gaar in 10-15 minuten.
Stap 4: Breng in een pan de sperziebonen aan de kook en kook ze in circa 10 minuten beetgaar.
Stap 5: Spoel de cannellinibonen af.
Stap 6: Verhit de grillpan, bestrijk de maiskolven met olie en rooster rondom in de grillpan.
Stap 7: Pel de knoflook. Pureer in de hakmolen de knoflook, kruiden, specerijen en azijn. Voeg de olie erbij en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Stap 8: Maak de groenten aan met de chimichurri en schep over op de borden.
Stap 9: Rasp er royaal kaas over. Hak de noten en strooi over de salade. Serveer er stokbrood bij.
No-bake strawberry cheesecake
- Nagerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 20 minuten + 3 uur opstijven
Ingrediënten:
- 50 gr. gezouten roomboter
- 150 gr. digestive biscuits
- 300 gr. roomkaas
- 50 gr. poedersuiker
- 3 eetlepels aardbeienjam
- ½ theelepel gemalen anijs
- 85 ml. slagroom
- ½ citroen
- 250 gr. (kleine) verse aardbeien
Extra nodig: keukenmachine, handmixer, springvorm 18 cm
Bereidingswijze
Stap 1: Laat in een steelpan de boter smelten.
Stap 2: Maal de koekjes in de keukenmachine. Heb je die niet, dan kun je ze ook in een afgesloten zakje doen en met een deegroller fijn rollen. Meng vervolgens de boter met het koekkruim.
Stap 3: Druk het koekmengsel in de springvorm en zet in de koelkast.
Stap 4: Mix in een kom de roomkaas los met de poedersuiker, jam en anijs.
Stap 5: Schenk al mixend de slagroom erbij.
Stap 6: Rasp de citroen erboven en voeg een eetlepel sap toe.
Stap 7: Klop het mengsel tot er pieken vormen die blijven staan.
Stap 8: Schep in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Koel de cheesecake minstens 4 uur, maar het liefst de hele nacht.
Stap 9: Halveer de aardbeien en decoreer de taart ermee.
