Groot g(tst)emis

Deze acteurs hebben GTST het afgelopen jaar verlaten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jasper SuykDeze acteurs hebben GTST het afgelopen jaar verlaten
RTL

In een jaar tijd kan er zeker in Meerdijk veel gebeuren. Kijkers hebben de afgelopen maanden een hoop personages zien komen en gaan. Van wie hebben we ook alweer afscheid moeten nemen en wie mis jij het meest?

Jada Blagrove en Ingmar (Naomi en Steef)

Het meest recente vertrek is dat van Naomi en Steef, die samen op wereldreis gaan. Of de prille relatie van Julians zoon en Elisa's dochter ook in het buitenland standhoudt, moet nog blijken.

Babette van Veen en Kees Boot (Linda en Luuk)

Het Meerdijkse leven lachtte Linda en Luuk toe na de dramatische zomercliffhanger van 2023. Ze verloofden zich voor een ambulance na de bloedstollende kettingbotsing, maar op Valentijnsdag was te zien hoe hun liefdessprookje in duigen viel voor het altaar - nog voordat ze elkaar het jawoord gaven. Eerst besloot Luuk zijn koffers te pakken en daarna vloog Linda naar Curaçao. 

De GTSTeruchten zijn waar: Kees Boot vertrekt 'voorlopig' uit Meerdijk
Lees ook

De GTSTeruchten zijn waar: Kees Boot vertrekt 'voorlopig' uit Meerdijk

Rowan Veltman (Mats)

Ook Mats, het 'probleemkind' over wie Shanti en Rik zich ontfermden, verliet het soapdorp. Hij vertrok naar Parijs om daar zijn dromen waar te maken als model. 

Thijs Boermans (Jonathan)

Kijkers zagen in de week voor kerst hoe Jonathan aankondigde Meerdijk te gaan verlaten, na het verlies van zijn moeder. De buitenechtelijke zoon van Henk had een nieuwe baan aangenomen bij een gerenommeerd advocatenkantoor en moest daarvoor uit het soapdorp vertrekken.

Tamara Brinkman (Saskia)

Saskia's huwelijk met Julian (Cas Jansen) was helaas niet sterk genoeg meer en dus besloten ze om, na alles wat ze samen hadden meegemaakt, er een eind aan te breien. Saskia vertrok naar Duitsland, waar ze een arts had ontmoet. Saillant detail: de arts die haar dochter in het brandwondencentrum behandelde.

Noa Zwan (Demi)

Vlak voor Saskia vertrok ook haar soapdochter Demi. Na haar revalidatie in het brandwondencentrum ging de dochter van de Verduyntjes begin november mee op reis met haar vlam Jesse (Tyeppe Troost). Ook zoontje Tom ging mee. Noa vertelt aan RTL Boulevard dat ze 'heel hard moest huilen' na haar laatste scène. Zal de actrice, die is gestopt vanwege haar studie aan het conservatorium, ooit nog terugkeren?

Camilla Meurer (Monica) 

Vorig jaar mei dook er een spook uit het verleden van Bing (Everon Jackson Hooi) op. Het was zijn ex Monica de Klein, de biologische moeder van Manu. Er volgde een gevoelige verhaallijn over co-ouderschap. Maar nog gevoeliger lag het vertrek van Monica. De actualiteit haalde de soapserie in, waardoor Monica heel ongelukkig getimed haar emigratie naar Tel Aviv in Israël aankondigt. Eind oktober nam ze afscheid van Meerdijk.

Hassan Slaby (Marwan) en Kenneth Herdigein (Stanley)

Tom heeft twee jonge, avontuurlijke ouders: vóór Demi was Marwan namelijk ook al vertrokken naar het buitenland. Samen met muzikant Stanley Mauricius, de vader van Bing, was hij als zijn personal assistent mee op een cruise. De castfoto van het afgelopen seizoen verklapte al dat Marwan zijn comeback zou gaan maken in Meerdijk, nadat hij niet lang in Expeditie Robinson 2023 zat. In december zagen kijkers hem zijn terugkeer maken.

Dorian Bindels (Daan) 

Na een tumultueuze vier jaar in GTST vertrok Daan Stern een jaar geleden uit Meerdijk. Zijn personage ging naar Milaan om daar het plaatselijke veilinghuis te leiden. Zijn tijd in de soap heeft Dorian een hoop moois opgeleverd. Zijn grote liefde bijvoorbeeld! Vanaf september 2024 speelt Dorian samen met Soy Kroon de hoofdrol in de oorlogsmusical 40-45, gemaakt door het productiebedrijf van Gert Verhulst.

Lees meer over
Noa ZwanHassan SlabyCamilla MeurerDorian BindelsTamara BrinkmanBabette van VeenKees BootThijs BoermansGTST