'ENORM SPIJT'

Bericht op Instagram-account Kanye 'Ye' West zegt sorry voor antisemitisme

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBericht op Instagram-account Kanye 'Ye' West zegt sorry voor antisemitisme
RTL

Op het Instagram-account van rapper Ye (46) is dinsdag een bericht geplaatst in het Hebreeuws waarin excuses worden gemaakt voor de antisemitische opmerkingen van de rapper. In de post staat dat Ye 'enorm spijt heeft van alle pijn die hij heeft aangericht' en pleit hij ervoor 'het goed te maken en voortaan eenheid te promoten'.

"Het spijt mij zeer als ik pijn heb veroorzaakt"

Het is het enige bericht dat op het account van Ye te lezen is. Het is niet duidelijk waarom de rapper opeens deze post heeft geplaatst. Op sociale media wordt de vraag gesteld of het bericht van hemzelf afkomstig is.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Kanye West schakelt Jason uit Selling Sunset in om bouwval te verkopen voor 53 miljoen
Lees ook

Kanye West schakelt Jason uit Selling Sunset in om bouwval te verkopen voor 53 miljoen

De 46-jarige rapper deed in het najaar van 2022 in verschillende interviews en tweets stevige antisemitische uitspraken. Hij werd daardoor geschorst op Twitter en Instagram en zijn agentschap verbrak de banden. Ook sportmerk Adidas, waarmee de muzikant jarenlang een lucratieve samenwerking had, wees West de deur.

'Ik bied de voltallige Joodse gemeenschap mijn excuses aan voor de nooit zo bedoelde commotie die mijn woorden of daden hebben veroorzaakt', staat. 'Het was nooit mijn bedoeling om mensen te kwetsen of zwart te maken. Het spijt mij zeer als ik pijn heb veroorzaakt.'

Ook belooft de rapper dat hij zal 'leren van deze ervaring en dat ik in de toekomst gevoeliger zal zijn. Jullie vergeving is belangrijk voor mij. Ik wil het goed maken en voortaan eenheid promoten'.

Lees meer over
Kanye West