The winner takes it all

Joost Klein laat veelzeggend ABBA-nummer horen tijdens eerste optreden na songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJoost Klein laat veelzeggend ABBA-nummer horen tijdens eerste optreden na songfestival
RTL

Joost Klein (26) heeft tijdens zijn optreden in Enschede zondag niets gezegd over de gebeurtenissen op het Eurovisiesongfestival in Zweden. Een remix van het nummer 'Europapa' speelde hij in delen verspreid over de set op Freshtival en hij sloot af met het nummer 'The Winner Takes It All' van ABBA.

"Ik weet dat iedereen wacht tot ik iets ga zeggen, maar ik zeg alleen liefde"

Joost kwam bij aanvang op op de eerste klanken van zijn Songfestivalliedje 'Europapa', maar speelde de song in de eerste 25 minuten nog niet in zijn geheel. Wel zong hij nummers als 'Droom Groot' en 'Wachtmuziek'. Daarnaast liet hij wat nieuwe muziek horen. Ook zei hij 'een beetje overweldigd' te zijn. "Ik hou van de liefde die hier in de lucht hangt."

De artiest leek er wel van op de hoogte dat er veel media aanwezig waren bij het optreden. "Ik weet dat iedereen wacht tot ik iets ga zeggen, maar ik zeg alleen liefde", zei hij in het Engels. Joost heeft tot nu toe nog niet inhoudelijk gereageerd op zijn diskwalificatie voor de finale van het Eurovisiesongfestival vorige week in Zweden.

Advocaat Joost Klein: 'Hij ontkent elk strafbaar feit'
Lees ook

Advocaat Joost Klein: 'Hij ontkent elk strafbaar feit'

"Dankjewel voor de liefde. Daar gaat het om", zei Joost ook vlak voor hij zijn hit 'Friesenjung' inzette. Joost, die momenteel met 'Europapa' door heel Europa hoog in de hitlijsten staat, sprak het publiek voornamelijk in het Engels toe. "Ik ben een internationale artiest nu. Ik doe mijn best, bedankt voor het komen", zei hij. Ook vroeg hij hoeveel mensen er waren uit Duitsland, waarna een deel van het publiek enthousiast de handen in de lucht stak.

 

Joost sloot zijn set op het podium Grolsch af door het nummer 'The Winner Takes It All' van ABBA met een housebeat eronder af te spelen. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de Zweedse popgroep het Eurovisiesongfestival won met het liedje 'Waterloo'.

Tijdens zijn optreden heeft Joost een bericht op Instagram geplaatst. "Ik wil eerder zijn dan het nieuws", zei hij tegen het publiek toen hij de post plaatste. 'Love always wins', stond te lezen in zijn Instagram Story. Bij de witte letters op een zwarte achtergrond had hij ook een blauw hartje geplaatst.

Bekijk de beelden van het optreden hieronder: 

Lees meer over
Joost KleinEurovisiesongfestivalJoost Klein in MalmöEnschede