B&Behouden vaart

Een onverwachte breuk en ook heel veel liefde tijdens reünie B&B Vol Liefde

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLEen onverwachte breuk en ook heel veel liefde tijdens reünie B&B Vol Liefde
RTL

Eindelijk is de reünieaflevering van 'B&B Vol Liefde' te zien. Zijn Arno en Niels nog bij elkaar? Heeft Iris nog 'wilde seks' gehad? En wat is er uit het liefdesonderzoek van Robert Jan en Suzanne gekomen? Zo maar een paar vragen waar kijkers nu het antwoord op krijgen.

"Ik heb iemand ontmoet en ik ben verliefd"

Let op: dit artikel bevat spoilers!

Mike

Mike eindigde zijn avontuur met Noor in Spanje. Hoewel hij aangaf dat hij niet verliefd was, was er wel een goede klik tussen de twee. Heeft dat nog tot iets geleid? "Nee, helaas niet", onthult Noor. Ze merkte dat Mike weinig gaf in hun zoektocht naar de liefde. 

"Ik koester geen wrok tegen jou", zegt ze tegen hem. "Ik snap dat sommige dingen uit bepaalde pijn voortkomen, maar dat praat sommige dingen niet goed, om het maar zo te zeggen." Noor voelt zich aan het lijntje gehouden. "Er was wel een klik, maar die romantische klik was er niet", geeft Mike zelf aan.

Maar er is ook goed nieuws. "Ik heb iemand ontmoet en ik ben verliefd", vertelt Mike. Zijn nieuwe vlam wil niet in de schijnwerpers staan. "Het ging best snel, moet ik zeggen." Ze hebben zelfs elkaars familie al ontmoet. 

Pak de tissues er maar bij: Mike weer in tranen in B&B Vol Liefde na teleurstellen logés
Lees ook

Pak de tissues er maar bij: Mike weer in tranen in B&B Vol Liefde na teleurstellen logés

Iris

Voor Iris kwamen meerdere mannen naar Griekenland in de hoop om haar hart te veroveren. Uiteindelijk konden ze allemaal hun biezen weer pakken en terug naar Nederland gaan. Behalve haar 'broer' Jan. Met hem is er een 'familieband' ontstaan, maar geen liefdesconnectie. "Met je broer duik je niet hetzelfde bed in, dat zou heel vreemd aanvoelen", lacht de blondine. 

Maar er is goed nieuws! Iris heeft een Griekse adonis aan de haak geslagen. "Natuurlijk wil iedereen weten of er wilde seks is. Behoorlijk wild, ja", lacht een gelukkige Iris. "Het is nog heel pril, maar verliefd ja. Het is niet die Pierce Brosnan geworden, maar Danny DeVito." Kaal of niet, de B&B-eigenaresse is blij met haar nieuwe liefje, die overigens wel in het bezit is van een rijbewijs. 

Jan spreekt vol lof over Iris, met wie hij een innige vriendschap onderhoudt. "Van het eerste moment heb ik begrepen dat Iris niet meegedaan heeft aan dit programma om meer klanten te krijgen in haar B&B. Ze heeft oprecht meegedaan om de liefde te vinden", prijst hij haar. Maar de liefde zat er niet in voor hen. "Zij is 57, ik ben 74. Over tien jaar ben ik 84, dan loopt ze achter m'n rolstoel. Dat wil ik niet voor haar." 

Arno

Arno en Niels vonden elkaar vanaf het eerste moment: het was liefde op het eerste gezicht. De klik was er en eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar in de reünieaflevering komen ze met een verdrietige boodschap. 

"Het is niks geworden", onthult Arno. "We zijn heel goede maatjes geworden van elkaar. (…) Maar we zijn erachter gekomen dat we geen relatiemateriaal voor elkaar zijn. Beiden willen we graag, maar je kunt de liefde niet dwingen."

Dat het niks is geworden komt van beide kanten, maar, zo onthult Niels: "Ik denk dat mijn liefde dieper zat dan bij Arno." Hij wordt er emotioneel van. "Het is wat het is. Ik hou gewoon van hem en ik hoop hem nog lang in m'n leven te hebben als vriend." 

Mirjam

Mirjams liefdesavontuur kun je in één woord omschrijven: eenrichtingsverkeer. Haar mannen kletsten veel, maar vroegen te weinig aan de safaribabe. Na de opnames las ze een artikel over dit verschijnsel. "Hoe meer indruk ze (de mannen, red.) willen maken, hoe meer ze willen laten zien wat ze in huis hebben. En dat resulteert in een monoloog."

Met Sjoerd ging dat een stuk beter. Hun tijd samen was te kort, hoe is dat na de opnames gegaan? "Het is niks geworden tussen ons op het liefdesvlak, maar we hebben al wel een paar keer met elkaar gebeld en dan zegt Sjoerd: 'Niks moet, hè Mirjam.' Daar hou ik me graag aan, want ik vind het na alle hectiek van de afgelopen tijd ook prettig om even niets te hoeven beslissen." 

Dat het er nu niet in zit, betekent niet dat het er nooit inzit. "Ik heb geen glazen bol", geeft Sjoerd aan. "De tijd zal het leren."

Thijz

Thijz is niet naar de reünie gekomen, dus heeft presentator Art Rooijakkers een liveverbinding met hem. Er is nog een afwezige: Yvonne heeft last minute afgezegd. "Ze zag er te veel tegenop om haar verhaal hier te moeten doen", vertelt Art. 

Hoe gaat het met Thijz na zijn bewogen liefdesavontuur? "Het leven gaat gewoon verder. Ik vind zelf dat ik het wel aardig gedaan heb." Hij heeft geen spijt dat hij Yvonne geen 'echte' kans heeft gegeven. "Mijn gevoel zegt dat de goede keuzes gemaakt zijn." 

Ammarie verliet de camping van Thijz in tranen. Haar broer Paul vond vorig jaar wel de liefde bij Debbie in het programma. "Dat het een heel ander avontuur zou worden dan dat van Paul, dat is me van meet af aan duidelijk, want ik ben m'n broer niet en Thijz is duidelijk Debbie niet", vertelt ze. "Ik heb voor dit soort dingen veel meer tijd nodig en die was er niet." Ondanks de teleurstelling, is ze er sterk uitgekomen. 

Albert 

Puppy's Albert en Joyce eindigden als happy couple het avontuur, maar hoe is dat na de opnames? "Het is goed", vertelt Joyce, waarna de twee zoenend op de bank in elkaars armen vallen. Ze zijn nog bij elkaar. Albert wil nog wel één ding duidelijk maken: "Ik ben niet je mammie, ik ben niet je pappie, ik ben niet je opa. Ik ben gewoon je vriendje." 

Malgosia is minder tevreden als ze terugkijkt op haar liefdesavontuur bij de kasteelheer. "Ik heb gezien dat Albert heel onverschillig en respectloos naar vrouwen is", zegt ze. Malgosia heeft een mooie week gehad met Albert, tot de sfeer omsloeg. "Wil je afstand nemen, doe dat met respect, met fatsoen", bitst ze. 

Albert wil zijn excuses aanbieden als ze zich gekwetst voelt door hem. "Het was absoluut niet mijn bedoeling, het was gewoon om het leuk te hebben."

Anja 

Voor Anja was het een moeizame zoektocht naar de liefde. De mannen die over de vloer kwamen, waren het allemaal niet voor haar. Op één na, Peter. Met hem had ze een klik en kuste ze iedere avond voor het slapengaan. Van een relatie wilde ze niet spreken in Frankrijk, maar is dat nu wel het geval? "Ik begin maar meteen met de conclusie: nee. Dat is er niet gekomen", zegt ze stelling. 

Wat is er misgegaan? "Ik vind het heel lastig om daar woorden voor te vinden, maar laat ik vanuit mezelf zeggen: ook Peter vind ik uiteindelijk een man die te weinig vragen stelt. Hij weet niks meer van mij dan toen hij maanden geleden wegging." 

Peter snapt wel wat Anja bedoelt, maar hij wilde de relatie anders aanvliegen. "Je hebt een heel leven achter de rug op deze leeftijd en wat moet je nog gaan vragen?" vraagt hij zich af. Peter was liever gaan ervaren dan praten. Anja hoopt wel dat ze vrienden kunnen blijven. 

Robert Jan

Robert Jan en Suzanne kiezen in de laatste aflevering voor elkaar. De twee moeten elkaar nog ontdekken en iedereen is natuurlijk benieuwd waar dat toe heeft geleid. "Of we nog bij elkaar zijn? Kijk eens even hoe we erbij zitten", zegt Robert Jan in een video die kortgeleden is opgenomen in Schotland. "We zijn nog steeds bij elkaar en ik denk wel te weten dat dat nog een poosje gaat duren ook." 

Robert Jan is een tijdje naar Suzanne in Nederland gegaan en kort daarna is zij weer terug naar Schotland gevlogen. "De tweede keer heb ik gewoon al m'n spulletjes meegenomen en hier neergelegd. Dus dat zegt genoeg, denk ik", vertelt Suzanne. 

Els, wier hart Robert Jan toch een klein beetje brak, wil ook nog wat zeggen. "Ik vind het heel erg leuk om jullie zo happy te zien. Ik heb best wel even liefdesverdriet gehad, maar ik gun het jullie echt van harte. Jullie zijn een mooi stel."

Zo zit het liefdesavontuur dat B&B Vol Liefde heet er na negen weken alweer op. Je kijkt het hele seizoen terug bij Videoland. 

Lees meer over
B&B Vol liefde