Business

Toch deal over 'Champions League' voor springruiters

Door Mathijs Smit··Aangepast:
© ANPToch deal over 'Champions League' voor springruiters
RTL

De Duitse investeerder Lars Windhorst koopt toch de helft van de aandelen van de Global Champions Tour (GCT), de gerenommeerde springruitercompetitie van de Brabantse ondernemer Jan Tops. Dat maakte GCT zojuist bekend.

Begin dit jaar werd bekend dat Windhorsts investeringsbedrijf Tennor het aandelenpakket zou overnemen van de Amerikaanse sportinvesteerder Frank McCourt. De Duitser had grote plannen met de internationale springruitercompetitie.

Minder betalen

Vorige week meldde RTL Z echter dat de Duitsers, die aanvankelijk 169 miljoen euro voor de aandelen wilden betalen, zich terugtrokken. Zij wilden minder betalen, omdat de Global Champions Tour door de gevolgen van de coronacrisis minder waard is geworden.

Grote Nederlandse ruitersport-deal klapt door coronacrisis
Lees ook

Grote Nederlandse ruitersport-deal klapt door coronacrisis

De Amerikanen stapten naar een Nederlandse rechtbank, om de Duitsers te houden aan de koop. Daar bleek vrijwel de hele deal in kannen en kruiken te zijn, op een handtekening onder het koopcontract na. Daarom hoefden de Duitsers het belang van de rechter niet te kopen, maar moesten zij wel een 'break up' boete van 30 miljoen euro betalen.

Toch overnamedeal

Blijkbaar hadden Windhorst en McCourt geen zin in jarenlang voortslepende rechtszaken, want vanavond meldt Global Champions Tour verrassend dat er toch een overnamedeal is gesloten. Windhorst neemt het belang van McCourt alsnog over.

Het ligt voor de hand dat de Duitsers daarvoor minder betalen dan de aanvankelijk afgesproken 169 miljoen euro. Zeker is dat niet. Een woordvoerster van McCourt bevestigt de deal, maar wil niets zeggen over de uiteindelijke overnameprijs. Ook GCT wil daar niets over kwijt. Woordvoerders van Tennor/ Windhorst reageerden niet op vragen.

Tops tevreden

Voor de Brabantse paardenondernemer Jan Tops is het akkoord tussen de Duitsers en de Amerikanen goed nieuws. "Ik ben blij om te kunnen bevestigen dat er een akkoord is bereikt voor ons nieuwe partnerschap", zegt Tops in een persbericht.

Volgens hem vallen de gevolgen van de coronacrisis voor zijn bedrijf mee. "Onze onderneming is in goede vorm en sterk zoals altijd, ondanks de pandemie", aldus Tops.

Lees meer over
Jan TopsFrank McCourtLars WindhorstGlobal Champions TourPaardensport