Fraudeonderzoek

Toch betalingsregeling bij terugbetalen kinderopvangtoeslag

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Archieffoto ANPToch betalingsregeling bij terugbetalen kinderopvangtoeslag
RTL

De Belastingdienst gaat kinderopvangtoeslag voorlopig niet met harde hand terugvorderen. Mensen die toeslag moeten terugbetalen, kunnen weer een betalingsregeling treffen. Dat belooft staatssecretaris Menno Snel.

Ouders die er zelf schuld aan hadden dat ze te veel toeslag hebben ontvangen, werden als fraudeurs aangemerkt. Daardoor mochten ze niet in termijnen terugbetalen, maar moesten ze meteen over de brug komen. Wie dat niet lukte, moest vrezen dat de Belastingdienst bijvoorbeeld beslag legde op zijn loon.

Ouders vaker zonder bewijs slachtoffer fraudejacht Belastingdienst
Lees ook

Ouders vaker zonder bewijs slachtoffer fraudejacht Belastingdienst

Oplossing gedupeerden

Een groot deel van de Tweede Kamer had Snel om coulance gevraagd. Onder andere CDA, SP en VVD wijzen erop dat er nog onderzoek loopt dat moet uitwijzen of het optreden van de Belastingdienst wel in de haak was. Dat kan nog een maand of twee duren.

Het gaat dan om ouders die op basis van vermoedens onterecht werden aangemerkt als fraudeurs. Bij 120 ouders werd de toeslag voor kinderopvang zonder pardon stopgezet. Voor veel van die gezinnen begon daarna een jarenlange nachtmerrie van terugvorderingen en financiële problemen.

 

 

Lees meer over
Menno SnelKinderopvangToeslagenaffaire BelastingdienstNederland