Drugs tussen de bananen bij drie filialen van Albert Heijn

Supermarktmedewerkers van Albert Heijn-filialen in Best, Eindhoven en Bavel hebben tijdens het uitpakken van de bananen pakketten met harddrugs gevonden.
De supermarktmedewerkers van de Albert Heijn in Best vonden de drugs tussen een lading fruit dat gisteren aan het eind van de middag geleverd was door een fruittransportbedrijf. De politie werd door verontruste medewerkers ingeschakeld en ging op de melding af. Tussen de bananen lagen een paar pakketten van bij elkaar meerdere kilo's wit poeder. "We vermoeden dat het hier om harddrugs gaat", zegt een woordvoerder van de politie.
Verder onderzoek
Het betreffende Albert Heijn-filiaal was niet bereikbaar voor commentaar. De woordvoerder van de politie kan zich goed voorstellen dat de supermarktmedewerkers verbaasd waren. "Het is niet iets wat je iedere dag aantreft."
Vanmiddag was het rond half één ook raak bij een Albert Heijn-filiaal in Bavel, het Openbaar Ministerie bevestigt dat ook daar tussen de bananen pakketten met drugs zijn gevonden. Hetzelfde geldt voor een filiaal in Eindhoven. Het OM vermoedt dat de bananen bij dezelfde fruitleverancier vandaan komen. Het OM geeft aan de drugs te zullen vernietigen. Over het verdere onderzoek wil het OM nu nog niets kwijt.
Ook het hoofdkantoor van Albert Heijn wil niets kwijt over de drugsvondst en verwijst naar de politie.
Eerder liep RTL Nieuws mee met de zeehavenpolitie, de drugssmokkel in Vlissingen is groter dan gedacht. Dat zie je hier:
Het fruittransportbedrijf dat de bananen leverde aan de supermarkt, zegt tegen RTL Nieuws ook niet te weten hoe de drugs daar terecht zijn gekomen. De medewerker is zeer geëmotioneerd over de vondst, eerder werd namelijk een transportbedrijf waar drugs tussen het fruit lag bedreigd en afgeperst.
Jarenlange bedreigingen
Dat gebeurde in het Gelderse dorp Hedel, daar werd per toeval in 2017 ook cocaïne tussen de bananen gevonden. Daar bleef het niet bij. Na een vondst van 400 kilo cocaïne tussen de bananen in mei 2019 ontving het bedrijf vele bedreigende sms-berichten waarin de verdachte grote sommen geld eiste.
In het najaar van 2020 en in 2021 volgden aanslagen met vuurwerkbommen op woningen en werden woningen beschoten. Een woonboerderij brandde volledig af. Het gaat in totaal om vijftien aanslagen.
Vorige week werd het brein achter de afpersingszaak in Hedel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26,5 jaar. Bij het hoger beroep waren in totaal twaalf verdachten betrokken. Het hof heeft de overige mannen straffen van twee tot tien jaar opgelegd voor hun bijdrage aan de aanslagen. Een verdachte werd vrijgesproken.