Opgestapt na ophef

Britse corona-expert negeert eigen regels: laat getrouwde vriendin langskomen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPBritse corona-expert negeert eigen regels: laat getrouwde vriendin langskomen
RTL

Een Britse wetenschapper die de regering van premier Boris Johnson adviseerde strenge regels voor sociale afstand in te voeren, is opgestapt omdat hij die regels zelf heeft overtreden. Hij liet zijn getrouwde vriendin twee keer door Londen reizen om hem te kunnen bezoeken.

Het gaat om professor Neil Ferguson, die als een van de belangrijkste adviseurs van Johnson wordt gezien in de coronacrisis.

'Getrouwde geliefde'

De krant The Telegraph onthulde dat de wetenschapper zijn 'getrouwde geliefde' op bezoek had laten komen tijdens de lockdown. Volgens de krant deed hij dat terwijl hij het 'publiek voorlicht over het belang van sociale afstand'.

RIVM: daten? Voorlopig even niet, je neemt een groot risico
Lees ook

RIVM: daten? Voorlopig even niet, je neemt een groot risico

Ferguson heeft inmiddels zijn spijt betuigd en spreekt van een inschattingsfout. "Ik betreur het ten zeerste dat ik de duidelijke boodschappen rond het voortdurende belang van sociale afstand heb ondermijnd."

De wetenschapper had zelf een besmetting met corona opgelopen en was twee weken in quarantaine geweest. "Ik heb gehandeld in de veronderstelling dat ik immuun was."

De huidige maatregelen in het Verenigd Koninkrijk die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan, gelden tot 7 mei. Premier Boris Johnson presenteert morgen plannen voor het versoepelen van de maatregelen.

Jean-Luc Murk legt het aan tafel bij Eva Jinek uit.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
Boris JohnsonCoronavirusRelatieLiefdeGroot-Brittannië