Aanloop verkiezingen

Trump ontevreden over koers en vervangt campagneleider

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPTrump ontevreden over koers en vervangt campagneleider
RTL

President Donald Trump heeft met nog minder dan vier maanden tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn campagneleider Brad Parscale vervangen. Dat maakte de president bekend op Facebook.

Parscale was sinds begin 2018 hoofd van Trumps herverkiezingscampagne. Ook was hij betrokken bij diens eerste gooi naar het presidentschap in 2015. Bill Stepien, die al onderdeel uitmaakte van het campagneteam, is het nieuwe hoofd. Parscale krijgt een andere rol.

'Betrokken bij overwinning'

"Beiden waren zeer betrokken in onze historische overwinning in 2016", schreef Trump op Facebook over Parscale en Stepien. "Ik kijk ernaar uit samen een grote en zeer belangrijke tweede overwinning te behalen."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

 

Verschillende Amerikaanse media berichtten dat Trump niet tevreden zou zijn met de recente koers die Parscale uitzette voor de campagne. Onder meer een verkiezingsrally in Tulsa (Oklahoma) vorige maand leverde Trump een golf van kritiek op, omdat hij tijdens de coronacrisis een massabijeenkomst hield. Ook bleek later dat twee aanwezige campagneleden besmet waren met corona.

Mislukte verkiezingsrally

Trump, die in de meest recente peilingen achterloopt op zijn Democratische uitdager Joe Biden, zou behalve de kritiek ook niet blij zijn met het feit dat een deel van de verkiezingsrally in Tulsa werd afgelast wegens een gebrek aan publiek.

Tegenvaller voor Trump: zaal bij campagnerally blijft halfleeg
Lees ook

Tegenvaller voor Trump: zaal bij campagnerally blijft halfleeg

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Lees meer over
Donald TrumpJoe BidenAmerikaanse verkiezingenVerenigde Staten