Ook in musea, cafés, winkels

Vakantiegangers opgelet: mondkapjes op veel meer plekken verplicht in Frankrijk

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© SIPA PressVakantiegangers opgelet: mondkapjes op veel meer plekken verplicht in Frankrijk
RTL

In Frankrijk moeten mensen vanaf deze week op veel meer plekken een mondkapje op. De verplichting geldt vanaf nu in alle afgesloten openbare ruimtes.

De plicht was er al in het openbaar vervoer, maar gaat nu ook gelden in bijvoorbeeld musea, cafés, winkels, kerken, postkantoren, banken en bioscopen. De plicht geldt in beginsel ook voor sportzalen, maar het masker hoeft tijdens het sporten niet voor.

Haast gemaakt

Premier Jean Castex heeft haast gemaakt met de uitbreiding van de mondkapjesplicht. Zijn chef president Macron sprak eerst over augustus.

Er is weer een stijging van het aantal besmettingen geregistreerd, maar volgens Castex gaat het de goede kant op met Frankrijk wat het virus betreft.

Vakantiekaart: waar mag je deze zomer naartoe?
Lees ook

Vakantiekaart: waar mag je deze zomer naartoe?

In Frankrijk zijn in totaal bijna 174.000 gevallen vastgesteld. Ruim 30.000 patiënten zijn gestorven en circa 80.000 genezen.

480 in kritieke toestand

Momenteel bevinden zich ruim 480 coronapatiënten in kritieke toestand. Het virus heeft vooral toegeslagen in het noordoosten langs de Rijn en in en rondom de hoofdstad Parijs.

De Franse onderminister van Economische Zaken Agnès Pannier-Runacher stapt uit haar auto voor de viering van Quatorze Juillet, maar beseft opeens dat ze haar mondkapje is vergeten.
Lees meer over
CoronavirusVakantieFrankrijk