Ook meer troepen

Rusland neemt 'antiterreurmaatregelen' na Oekraïense aanvallen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© APRusland neemt 'antiterreurmaatregelen' na Oekraïense aanvallen
RTL

In drie regio's die aan Oekraïne grenzen heeft Rusland na de Oekraïense aanvallen eerder deze week 'antiterreurmaatregelen' genomen.

Volgens regionale gouverneurs en het Nationale Antiterrorismecomité gaan de speciale maatregelen gelden in de regio's Koersk, Belgorod en Brjansk.

Bewoners moeten vertrekken

Persbureau RIA Novosti schrijft dat bewoners mogelijk moeten vertrekken en dat er in bepaalde gebieden beperkingen op vervoer komen. Ook wordt de beveiliging rond gevoelige locaties verhoogd, zal telefoonverkeer worden afgeluisterd en andere communicatiemiddelen worden gecontroleerd.

Bloedbad in Russisch legerkonvooi bij Oekraïense aanval over de grens
Lees ook

Bloedbad in Russisch legerkonvooi bij Oekraïense aanval over de grens

Rusland heeft ook meer troepen naar Koersk gestuurd om een aanval van Oekraïense legereenheden af te slaan. Volgens het Russische ministerie van Defensie zijn er raketwerpers, artillerie, tanks en ander zwaar materieel gestuurd om de verdediging in deze regio te versterken.

Slagveld

Volgens Moskou waren zo'n duizend Oekraïense soldaten en meer dan twee dozijn pantserwagens en tanks betrokken bij de aanvallen.

Oekraïne heeft het offensief niet officieel toegegeven, hoewel de Oekraïense president Volodymyr Zelensky wel heeft gezegd dat Rusland de gevolgen van de invasie moet 'voelen'.

In deze video is te zien hoe hard de Russische troepen werden getroffen:

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS

Lees meer over
Volodymyr ZelenskyVladimir PoetinOorlog in OekraïneRaketaanvalDronesRuslandOekraïne