Geen directe slachtoffers

Houthi’s raken Israël met raket, Netanyahu waarschuwt voor 'hoge prijs'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Abaca Press / XinhuaHouthi’s raken Israël met raket, Netanyahu waarschuwt voor 'hoge prijs'
RTL

De aan Iran verbonden Houthi's uit Noord-Jemen hebben een nieuw type raket gelanceerd richting Tel Aviv. Het mediakantoor van de Houthi's schrijft dat het Israël 'pas na twintig raketten' lukte om de hypersonische, ballistische raket te onderscheppen, maar dat deze niet volledig werd vernietigd. Er zijn geen directe slachtoffers gevallen.

Volgens Yahya Sarea, de militaire woordvoerder van de Houthi’s, legde de raket 2040 kilometer af in ruim elf minuten.

Stukken van de raket landden in velden en bij een treinstation. Er vielen geen doden, wel raakten negen mensen lichtgewond toen ze dekking zochten, schrijft persbureau Reuters.

Houthi's tonen hoe ze Griekse olietanker laten ontploffen
Lees ook

Houthi's tonen hoe ze Griekse olietanker laten ontploffen

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat de Houthi’s een 'hoge prijs' zullen betalen voor de aanval. Daarbij verwijst hij naar de haven van Hodeida, waar Israël in juli een vergeldingsaanval uitvoerde, nadat een Houthi-drone Tel Aviv had geraakt. Bij de Houthi-aanval kwam een man om het leven en raakten vier mensen gewond.

Bij de Israëlische vergeldingsaanvallen op militaire Houthi-doelen in de buurt van Hodeida werden zes mensen gedood en tachtig mensen verwond.

Solidariteit

De Houthi's voeren herhaaldelijk raketten en drones op Israël af uit wat zij solidariteit met de Palestijnen noemen. Tot nu toe raakten de Houthi-raketten niet tot diep in het Israëlische luchtruim. De enige die Israëlisch grondgebied geraakt zou hebben, was een raket die in maart in een open gebied vlak bij de Rode Zee-haven van Eilat viel.

Israël kan in de toekomst meer aanvallen verwachten 'nu we de eerste verjaardag van de operatie van 7 oktober naderen, inclusief onze reactie op de aanval op de stad Hodeida," aldus Sarea.

Lees meer over
Benjamin NetanyahuOorlog tussen Hamas en IsraëlRaketaanvalIsraëlIranJemenPalestijnse gebieden