Coronamaatregel

Oproep burgemeester: kom niet met Prinsjesdag naar Den Haag

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANP Oproep burgemeester: kom niet met Prinsjesdag naar Den Haag
RTL

Uit angst dat ondanks de coronamaatregelen toch mensen naar Den Haag komen op Prinsjesdag, roept burgemeester Jan van Zanen op de stad komende dinsdag te mijden. Bovendien is het gebied rondom de kerk, waar de ceremonie plaatsvindt, afgesloten.

Met die maatregel hoopt de gemeente te voorkomen dat er alsnog mensen zullen komen om een glimp op te vangen van bijvoorbeeld de koning. 

Jammer

"Het is jammer voor de belangstellenden", laat burgemeester Van Zanen weten in een schriftelijke reactie. Hij zegt uit te kijken naar een 'andere, maar waardige' Prinsjesdag, volgende week dinsdag. 

'Gedoe rond Prinsjesdag in coronatijd, deel VVD'ers slaat troonrede over'
Lees ook

'Gedoe rond Prinsjesdag in coronatijd, deel VVD'ers slaat troonrede over'

Ook laat de gemeente weten dat er niets te zien zal zijn voor het publiek vanwege de coronamaatregelen. Er zal geen hoedjesparade zijn, geen rijtoer met koetsen, de militaire ceremonie zal een stuk kleiner zijn en de balkonscène bij paleis Noordeinde gaat ook niet door.  

250 aanwezigen

Daarnaast zal de koning zal dit jaar de troonrede voorlezen in de Grote Kerk en niet in de Ridderzaal. In plaats van de normale 1000 gasten zullen nu slechts 250 mensen de gebeurtenis kunnen volgen. 

Lees meer over
Jan van ZanenPrinsjesdagPolitiekKoningshuisDen HaagGemeente Den Haag