Aanslag Peter R. de Vries

Emotionele uitzending RTL Boulevard over Peter R. de Vries: 'Totaal ontredderde collega's'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© RTLEmotionele uitzending RTL Boulevard over Peter R. de Vries: 'Totaal ontredderde collega's'
RTL

Presentatoren van RTL Boulevard Marieke Elsinga en Luuk Ikink hebben geëmotioneerd teruggeblikt op de aanslag op Peter R. de Vries. De Vries werd gisteravond direct na de uitzending neergeschoten op straat. Er heerste totale verslagenheid op de redactie. "We waren zo afgestompt, zo numb", zegt Elsinga.

De Vries vertrok, zoals vaker, direct na de uitzending. "Wij stonden hier nog na te kletsen en Peter liep naar de parkeergarage", zegt Ikink.

"Enkele collega's liepen een eind achter hem ook naar de parkeergarage. Die zagen het gebeuren. Een collega is teruggekeerd naar de redactie en zei: Peter is neergeschoten. Er brak enorme paniek uit, mensen gingen rennen, wilden bellen. We wisten een minuut niet wat we moesten doen."

Peter R. de Vries kende de risico's, maar 'wilde geen beveiliging'
Lees ook

Peter R. de Vries kende de risico's, maar 'wilde geen beveiliging'

Ikink vertelt dat hij met een paar collega's naar de plek is gelopen waar De Vries was neergeschoten. "We gingen kijken of we iets konden doen. Toen waren er al linten opgehangen door de politie. Volgens mij was de ambulance er nog niet. Er stonden wel totaal ontredderde collega's. Die zijn opgevangen door buurtbewoners. We zijn toen teruggelopen want je kan niets doen."

Afgestompt

Op de redactie kwam daarna ook snel de politie. "Het gaat ontzettend snel, je weet niet wat te doen. Je bent verslagen." Elsinga zegt dat er totale verslagenheid heerste op de redactie. "We waren zo afgestompt, zo numb."

RTL Boulevard staat vanavond volledig in het teken van De Vries. De 64-jarige verslaggever werd dinsdagavond in Amsterdam neergeschoten na een uitzending van het programma waarbij hij aanwezig was.

Lees meer over
Peter R. de VriesAanslag op Peter R. de Vries