362.000 euro al opgehaald

Stichting van Peter R. de Vries zamelt binnen een dag ruim een ton in voor zaak-Tanja Groen

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© RTL BoulevardStichting van Peter R. de Vries zamelt binnen een dag ruim een ton in voor zaak-Tanja Groen
RTL

Peter R. de Vries bekommert zich al jaren om de zaak Tanja Groen, de 18-jarige studente die in 1993 niet meer thuis kwam. Vorige maand lanceerde hij daarom de stichting De Gouden Tip om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ultieme tip die moet leiden tot het oplossen van de zaak.

Sinds gistermiddag is het ingezamelde gedrag met bijna 120.000 euro gestegen. Na de aanslag op De Vries afgelopen dinsdag heeft de stichting alle acties voorlopig stilgelegd. Maar doneren en tips doorgeven via de site kan gewoon doorgaan.

Boulevard

Op de website is te zien dat het gedoneerde bedrag in een dag tijd is opgelopen van 244.000 euro naar bijna 362.000.

De zaak rond Tanja Groen werd gisteravond besproken in de uitzending van RTL Boulevard, die helemaal was gewijd aan de dinsdagavond neergeschoten misdaadjournalist. Hij is daar één van de vaste gasten. In de uitzending zei Peter van der Vorst dat degenen die De Vries willen steunen, een donatie kunnen doen aan zijn stichting. 

Emotionele uitzending RTL Boulevard over Peter R. de Vries: 'Totaal ontredderde collega's'
Lees ook

Emotionele uitzending RTL Boulevard over Peter R. de Vries: 'Totaal ontredderde collega's'

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Zoekacties hebben al die jaren niets opgeleverd. Het wringt bij De Vries dat er nog altijd geen doorbraak is in de zaak. Daarom lanceerde hij op 23 juni, de dag dat Tanja 46 zou zijn geworden, de inzamelingsactie via Stichting De Gouden Tip.

Doel is 1 miljoen euro

Het doel is om binnen een jaar 1 miljoen euro op te halen. Zou het na die tijd minder zijn, dan is dat de uit te loven beloning voor de gouden tip. Aan het uitkeren van het geld zit een keiharde voorwaarde: "Het lichaam van Tanja moet worden gevonden." Stel dat het bedrag is hoger dan 1 miljoen euro, dan wordt de rest gebruikt voor beloningen in andere zaken.

In de video hieronder zie je meer over deze verdwijningszaak.

Peter R. de Vries: 'We willen Tanja Groen thuisbrengen bij haar ouders."
Lees meer over
Peter R. de VriesTanja GroenAanslag op Peter R. de VriesNederland