In overleg met huisarts

PvdD-leider Esther Ouwehand tijdelijk uit Tweede Kamer vanwege overbelasting

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPPvdD-leider Esther Ouwehand tijdelijk uit Tweede Kamer vanwege overbelasting
RTL

Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand trekt zich tijdelijk terug uit de Tweede Kamer. Ze is overbelast, meldt ze in een verklaring. Christine Teunissen neemt het fractievoorzitterschap waar, waarschijnlijk tot eind januari. Daarna denkt Ouwehand weer aan het werk te kunnen.

Ouwehand schrijft te kampen met 'gezondheidsproblemen als gevolg van (aanhoudende) overbelasting'. "In overleg met mijn huisarts heb ik daarom besloten tijdelijk mijn taken als Kamerlid en fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren neer te leggen, zodat ik kan herstellen."

Haagse politici getroffen door burn-out: 'Werkdagen van 16 uur waren normaal'
Lees ook

Haagse politici getroffen door burn-out: 'Werkdagen van 16 uur waren normaal'

Eerder burn-out

Ouwehand schrijft in 2015 ook een burn-out gehad te hebben en daardoor de gezondheidsklachten die er een voorbode van zijn, te herkennen. Het is daarom volgens haar belangrijk om snel in te grijpen 'om een vlot herstel mogelijk te maken'. "Dat is wat ik nu doe."

Ouwehand is niet de eerste die in de Tweede Kamer ziek is geworden door de hoge werkdruk. Als Kamerleden ziek zijn, kunnen ze tijdelijk vervangen worden. Eva Akerboom wordt volgens de partij 'zo snel mogelijk beëdigd'.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Esther OuwehandPartij voor de DierenBurn-out