MAG WAT COSTEN

Ex-vrouw Kevin Costner eist ruim 2 ton per maand aan alimentatie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesEx-vrouw Kevin Costner eist ruim 2 ton per maand aan alimentatie
RTL

Als het aan de aanstaande ex-vrouw van Kevin Costner (68) ligt, tast de acteur diep in de buidel voor de zorg van hun kinderen. Christine Baumgartner (49) eist een alimentatie van omgerekend 225.000 euro per maand, wat neerkomt op 2,7 miljoen euro per jaar. Dat meldt 'People'. Het stel heeft samen drie kinderen en gaat na 18 jaar uit elkaar wegens 'onverzoenlijke verschillen'.

Als je het aan Christine vraagt, doet ze haar toekomstige ex-man nog een plezier met de aanvraag van deze alimentatie. Het is volgens haar 'minder is dan het bedrag dat nodig is om de kinderen in hun gebruikelijke levensstijl te onderhouden'. 

Daarnaast eist Christine dat Kevin alle kosten betaalt voor hun opleiding op een privéschool, evenals de kosten voor sport, buitenschoolse activiteiten en ziektekosten voor de drie kinderen: Cayden (16), Hayes (14) en Grace (13).

Christine vraagt geen partneralimentatie, blijkt uit de papieren van de rechtbank. 

Dr. Dre moet drie ton alimentatie per maand betalen aan ex Nicole
Lees ook

Dr. Dre moet drie ton alimentatie per maand betalen aan ex Nicole

In die documenten wordt ook het inkomen van Kevin duidelijk. In 2022 alleen al heeft de acteur ruim 19,5 miljoen dollar, omgerekend 17,7 miljoen euro, verdiend. De uitgaven van het gezin worden op 6 miljoen euro vastgesteld en het netto inkomen van het gezin op 6,8 miljoen euro.

Het gezin genoot van vele reisjes naar het Caribisch gebied, Hawaiï en Aspen. Ook ontvingen ze regelmatig gasten waarvoor cateraars of chef-koks ingehuurd werden. Tot slot kostte het onderhoud van hun eigendommen, zoals het huis, op bijna 2 miljoen euro per jaar. 

Het is in Amerika niet ongewoon dat sterren met een hoog inkomen een absurd bedrag aan alimentatie betalen. Zo maakt muziekproducent Dr. Dre maandelijks bijna 300.000 euro over naar zijn ex-vrouw en betaalt zangeres Kelly Clarkson maandelijks 200.000 euro aan haar ex-man.