MOM GUILT

Monica Geuze voelt zich schuldig tegenover dochter door werk in buitenland: 'Iedere keer janken'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMonica Geuze voelt zich schuldig tegenover dochter door werk in buitenland: 'Iedere keer janken'
RTL

Monica Geuze (28) vliegt voor het presenteren van programma's als 'Love Island' en 'Temptation Island: Love or Leave' vaak naar het buitenland. Terwijl ze dat doet, knaagt er altijd een schuldgevoel aan haar, vertelt ze in de podcast 'V4der' van Pepijn Lanen (40). Want de presentatrice vindt het lastig om haar inmiddels 5-jarige dochtertje Zara-Lizzy achter te laten.

"Ik vind vooral weggaan het ergst"

"Ik ben veel weg voor werk. Vaak moet ik in het buitenland werken", begint Monica in de podcast van Pepijn Lanen. "Los daarvan werk ik ook gewoon best wel veel." Monica vindt het lastig om naar het buitenland te gaan omdat Zara-Lizzy's vader Lars Veldwijk zich fulltime in het buitenland bevindt. Hij voetbalt namelijk in Zuid-Korea. "Het is moeilijk dat ik dan ook nog ga", aldus Monica. "Dan denk ik van: ja, het is niet zo dat haar vader er dan is."

Monica voelt dat de verantwoordelijkheid dan bij haar ligt of ze de keuze maakt om in het vliegtuig te stappen of niet. "Maar ik vind het werk heel erg leuk wat ik doe. Alleen voel ik me dan wel altijd heel schuldig tegenover haar."

Monica Geuze 'nog te onzeker' voor leven zonder borstimplantaten
Lees ook

Monica Geuze 'nog te onzeker' voor leven zonder borstimplantaten

Wanneer Monica in het buitenland is, regelt ze uiteraard oppas voor haar dochtertje. Zara-Lizzy blijft dan bij haar ouders, of 'een fantastische oppas'. "Die heeft een fantastische klik heeft met Zara-Lizzy", vertelt ze. "Ik heb nooit het idee van: gaat het allemaal goed? Ik vertrouw de mensen die met haar zijn."

Toen haar dochter nog 'echt klein' was, vond Monica het 'vreselijk' om weg te gaan. "Nu is ze bijna vijf en kan ze echt wel duidelijk maken wat ze ergens van vindt." Tegelijkertijd vindt de presentatrice het ook juist moeilijker om Zara-Lizzy achter te laten. "Want hoe ouder je kind wordt, hoe sterker je band is en hoe meer je doet samen. Het wordt steeds erger, want het wordt steeds hechter."

Toch wellen de waterlanders iedere keer op als Monica in het vliegtuig stapt voor haar werk. "In het vliegtuig ook altijd de hele vlucht janken. Ik ben echt vreselijk", zegt ze. "Ik vind vooral weggaan het ergst."

Hoewel Monica inmiddels een single mom is, had ze lange tijd een relatie. Haar ex is dan ook nog altijd in het leven van Zara-Lizzy, iets waar Monica veel respect voor heeft. In de video hieronder vertelt ze over hoe dat precies zit.

Lees meer over
Monica Geuze