MET DE HANDEN IN HET HAAR

Marieke Elsinga verloor bijna kwart van haar na zwangerschap

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMarieke Elsinga verloor bijna kwart van haar na zwangerschap
RTL

Marieke Elsinga worstelt sinds ze moeder is geworden van zoontje Jip met zware haaruitval. In haar ochtendshow bij Qmusic vertelt de 36-jarige er inmiddels 'oprecht onzeker' over te zijn. De presentatrice durft haar haren zelfs niet meer los te dragen.

"Ik heb hier voorin al zo'n hele krans met nieuw haar"

"Ik stond echt met enorme plukken onder de douche", vertelt Marieke, die zeker een kwart van haar eigen haar kwijt is, donderdagochtend op de radio. De presentatrice, wier haar naar eigen zeggen 'dun en vlassig' is, is niet de enige; veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van haarverlies vanwege schommelingen in de hormoonspiegels.

Kat Kiki van Marieke Elsinga opgenomen met acute benauwdheid
Lees ook

Kat Kiki van Marieke Elsinga opgenomen met acute benauwdheid

Hoewel het haar radiocollega’s niet opgevallen is, knaagt de haaruitval aan Marieke. Daarom draagt ze bijna nooit meer haar haren los. Maar langzaam maar zeker krijgt ze nu haar zelfvertrouwen weer terug. De presentatrice heeft namelijk de stoute schoenen aangetrokken en ondergaat een behandeling waarbij er een injectienaald met voedingsmiddel in de hoofdhuid wordt gespoten. Dit helpt bij de doorbloeding van de hoofdhuid en dat stimuleert weer de groei, aldus Marieke.

"In ongeveer een kwartiertje tijd gaat ze m’n hele haar af. En dan schiet ze zo vitamine direct in de haarfollikels", legt ze uit. "Ik heb hier voorin al zo’n hele krans met nieuw haar. Ik doe het gewoon en voel me er goed bij."

Marieke Elsinga© Instagram @mariekeelsinga
Marieke Elsinga
Lees meer over
Marieke Elsinga