OF DAT NOU ZO'N SLIM IDEE IS...

Maarten van Rossem wil tot z'n 100e door met De Slimste Mens

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRV/screenshot De Slimste Mens 2 augustus 2023Maarten van Rossem wil tot z'n 100e door met De Slimste Mens
RTL

Maarten van Rossem (79) wil nog minstens 21 jaar door met 'De Slimste Mens'. Pas als hij de leeftijd van 100 jaar bereikt, vindt de historicus het welletjes, zo zegt hij donderdag in 'Shownieuws'.

"Ik zag Henry Kissinger (voormalig minister van Buitenlandse Zaken in de VS, red.) in Peking en die is 100 en die maakte nog een hele vieve indruk"

"Ik zag Henry Kissinger (voormalig minister van Buitenlandse Zaken in de VS, red.) in Peking en die is 100 en die maakte nog een hele vieve indruk. Hij is wel een beetje kleiner geworden, maar geestelijk is hij nog goed bij de tijd. Dus ik dacht: 'wanneer ben ik 100?' Dat is over 21 jaar. Dus laten we afspreken dat ik afscheid neem van De Slimste Mens over 21 jaar."

De Slimste Mens-kandidaat Nandi overwint angst voor deelname
Lees ook

De Slimste Mens-kandidaat Nandi overwint angst voor deelname

Aanleiding voor zijn uitspraken zijn de geruchten over een mogelijk vertrek van hem en presentator Philip Freriks bij de succesquiz. Eerder deze week zegt Maarten al dat de suggestie dat Herman van der Zandt door KRO-NCRV is aangetrokken om de presentator te vervangen 'onbeleefd' is en 'bejaardendiscriminatie'.

Lees meer over
Maarten van RossemDe Slimste Mens