SLIMSTE CRIMINEEL

Philip Freriks onthult in De Slimste Mens dat hij ooit vervolgd is: 'Een groot crimineel'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPhilip Freriks onthult in De Slimste Mens dat hij ooit vervolgd is: 'Een groot crimineel'
RTL

Philip Freriks (79) ziet eruit als een brave Hendrik, maar niets is minder waar. De presentator is namelijk weleens vervolgd, zo onthult hij in 'De Slimste Mens'.

"Het is allemaal goed gekomen"

Nadat kandidaat Elodie Verweij vertelt dat ze weleens door de politie aangepakt is, omdat ze op auto's tufte, vraagt ze aan Philip of hij weleens met de politie in aanraking is gekomen. "Ja, oh god, ja", antwoordt hij terugdenkend aan zijn baldadige jeugd. "Ik ben ooit vervolgd voor joyriding. Maar ja, toen was ik 15. Ik had een brommer geleend van een vriend, maar je moest 16 zijn."

Maarten van Rossem windt zich op over vraag over Gordon in De Slimste Mens: 'Lulkoek'
Lees ook

Maarten van Rossem windt zich op over vraag over Gordon in De Slimste Mens: 'Lulkoek'

Philip beschermt zijn vriend, maar snijdt zichzelf daarmee in de vingers. "Ik wilde niet zeggen dat die jongen die brommer aan mij had uitgeleend, maar dat ik hem gewoon zelf had meegenomen. Toen werd ik prompt van joyriding beschuldigd. Hier staat een groot crimineel voor je, maar het is allemaal goed gekomen."

Het is niet het enige ondeugende uit het leven van Philip. Hij was een keer bij de Tour de France toen Jan Janssen won. "We hadden perskaarten vervalst. Je had ze in verschillende kleuren en wij hebben met viltstiften die dingen ingekleurd. We liepen voorop." 

Lees meer over
Philip FreriksDe Slimste Mens