YOU'RE SIMPLY THE BEST

Philip Freriks: 'Tina Turner legde ooit een hand op mijn been'

·Aangepast:
© ANP/Getty Images Philip Freriks: 'Tina Turner legde ooit een hand op mijn been'
RTL

In 'De Slimste Mens' draait het natuurlijk om welke kandidaat uiteindelijk het slimste is, maar er valt ook heel wat te lachen: er komen regelmatig grappige en bijzondere anekdotes voorbij. In de aflevering van vrijdagavond is het de beurt aan presentator Philip Freriks (79) die vertelt over een wel heel bijzondere ontmoeting met de inmiddels overleden Tina Turner.

"Zij voelde denk ik aan dat ik mij ongemakkelijk voelde"

Het begint allemaal met een verhaal van kandidaat Jörgen Tjon A Fong, directeur van het Amsterdamse theater De Kleine Komedie. Hij vertelt ooit een optreden van de legendarische Tina Turner te hebben bijgewoond en is destijds diep onder de indruk van haar performance. "Het was echt geweldig", zo blijkt hij terug. 

De Slimste Mens-kandidaat laat punten schieten uit gêne voor het antwoord
Lees ook

De Slimste Mens-kandidaat laat punten schieten uit gêne voor het antwoord

Philip kan het niet laten om hem te overtroeven. "Ze heeft ooit eens een hand op mijn been gelegd, maar daar vertel ik later nog wel een keer over." Deze belofte houdt hij precies een seconde vol want hij vertelt alsnog direct over de bijzondere ontmoeting. 

"Ik moest haar destijds interviewen en werd toegelaten tot haar kleedkamer. Er waren daar allemaal mensen die heel gewichtig deden en ik voelde mij daardoor heel ongemakkelijk en verlegen." Tina wist hier volgens hem heel goed mee om te gaan. "Zij zei meteen: 'kom maar hier naast mij zitten, dan kunnen wij even rustig praten'. Zij voelde denk ik aan dat ik mij ongemakkelijk voelde. Zij legde haar hand op mijn been en vroeg toen: 'nou vertel, wat zijn je vragen?'"

Lees meer over
Philip FreriksTina Turner