UITGEB&BONJOURD

Alexandra vertrekt met veel bombarie bij Walter in B&B Vol Liefde: 'Hou met mij geen rekening'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLAlexandra vertrekt met veel bombarie bij Walter in B&B Vol Liefde: 'Hou met mij geen rekening'
RTL

Walter heeft in 'B&B Vol Liefde' nog twee dames over: Corina en Alexandra. Van laatstgenoemde neemt de B&B-eigenaar afscheid. Dat komt voor Alexandra overigens niet als een verrassing: ze heeft het gevoel dat hij niet op zoek is naar een partner met eigen inbreng. Ook toont hij maar weinig interesse, iets wat Ingrid eerder ook al benoemde. Het moet volgens Alexandra allemaal op 'Walters manier' en dat vindt ze niet bij tantra passen.

"Jij wil de leiding hebben en zoals jij het wil"

Alexandra is gefrustreerd door Walter en slaapt er zelfs slechts van. Ze heeft de dag ervoor met Walter gesproken en dat gesprek zit haar niet lekker. "Waar ik tegenaan loop is dat ik 1200 kilometer heb gereden om Walter te leren kennen, maar ik krijg Walter gewoon niet te zien. Het is zo steriel allemaal. Waar is het spelen? Tantra is ook spelen. Hij wil het liefst iemand die ook tantra doet. Ik mis dat allemaal hier. Is hij überhaupt wel klaar voor een relatie? Pas ik of een andere vrouw wel in zijn leven? Daar heb ik een heel groot vraagteken bij. Ik ga voor het beste en met minder neem ik geen genoegen." 

Ze neemt Walter mee voor een gesprek. Ze vraagt of hij wel op zoek is naar een partner. Hij meent van wel. "Ik weet dat ik hier heel goed een relatie kan hebben met iemand die ook meedoet, maar dan moet ik het wel willen en voelen", verklaart Walter op camera. Op haar vragen over tantra krijgt Alexandra geen goed antwoord. "Ik vind het gewoon apart", vertrouwt ze de kijker toe. Ze vindt dat Walter, voor iemand die tantra uitoefent, te veel controle wil houden.

Walter heeft moeite met 'zwaardere energie' van Ingrid in B&B Vol Liefde: 'Ze mist levensvreugde'
Lees ook

Walter heeft moeite met 'zwaardere energie' van Ingrid in B&B Vol Liefde: 'Ze mist levensvreugde'

Walter heeft, gul als hij is, een presentje voor haar. "Dit stond in mijn huis. Ik was niet van plan om het weg te geven. Het is iets wat ik ooit cadeau heb gekregen of... ik weet niet hoe het hier terecht gekomen is, maar na ons gesprek van gisteren wil ik je dit geven." Het blijkt een hondenknuffel te zijn. "Gisteren heb ik een beetje van je gekwetste kleine meisje gezien en ik wil je dit geven dat als je ergens tegenaan loopt of naar dat kleine meisje toe wil, dat je het hondje vast kunt houden." 

Walter heeft ook minder goed nieuws. "Ik wil ook met je delen dat ik geen fysieke aantrekking voel." Alexandra zet haar vraagtekens bij Walters besluit. "Het voelde niet oprecht. Het voelde meer zo van: nu heb ik het gevoel dat ik het afbreek in plaats van dat jij het doet." Ze heeft nog een boodschap voor hem: "Succes met je B&B en succes met dat je een fijne vrouw gaat vinden die echt in je leven past en doet wat jij wil. Zo voelt het. Jij wil de leiding hebben." 

Corina is niet rouwig om het vertrek van Alexandra. "Dan denk ik: gelukkig. De sfeer was niet zo fijn. Daar hoeven we niet ingewikkeld over te doen." Alexandra verbaast zich niet over de koele houding van Corina. "Ze denkt: zo, weg! Dat is wat ik wil. Nu heb ik hem alleen. Nu kan ik lekker op date gaan. Mijn intuïtie voelde dat al die tijd al." 

Alexandra besluit de knuffel die ze van Walter heeft gekregen terug te geven. "Ik weet niet van wie het geweest is, dus dat vind ik niet fijn om aan te nemen." Ze is helemaal klaar met hem. "Flikker op met je hondje. Geef het lekker aan iemand anders, maar niet aan mij. Even snel in een papiertje gewikkeld. Dat is toch totaal niet inleven in iemand? Ik geef iets wat ik tegenkom in een papieren zak. Is dat een cadeautje?"

Walter is opgelucht dat Alexandra vertrekt. "Ik had meteen het gevoel van: die komt me even verleiden. Ze gaat d'r trucjes doen met haar massages en sessies. Zo voelde het." Alexandra laat duidelijk weten dat hij totaal geen interesse in haar getoond heeft. "Ben je boos?" vraagt Walter. "Ik ben eerder opgelucht dat mijn intuïtie erg juist is." Als Walter vraagt wanneer ze weg wil, omdat hij met Corina zou wandelen, merkt ze dat hij de controle wederom in handen wil nemen. "Hou met mij geen rekening." Maar dat wil Walter wel doen. "Waarom nu wel? Doe lekker je wandeling." 

Na de wandeling is het zover: Alexandra vertrekt en maakt net zo'n indruk als tijdens haar aankomst, maar dan op een negatieve manier. "Jammer dat het zo moet gaan, het brengt mij niets om boos te worden. Integendeel. Het leven is veel te mooi om energie aan negatieve dingen te geven", vertelt Walter.

Alexandra wenst Walter en Corina nog veel plezier. "Dat de liefde ervan af mag stromen, maar mijn gevoel zegt van niet", zegt ze terwijl ze haar autodeur dichtslaat. "Het wordt altijd beter", spreekt ze zichzelf nog toe. 

Corina en Walter pakken snel de salie erbij om het huis energetisch te reinigen na het vertrek van Alexandra. "Dat wordt veel gedaan als er een slechte energie hangt. Vooral door die sneren en steken onder water voelde dat wel heel erg nodig", legt Walter uit. De salierook wapperen ze ook over elkaar heen. "Als Corina me reinigt, voel ik echt de zwaarte weggaan. Net of er een laagje verdwijnt." Daar blijft het niet bij. Ze hebben hun gevoelens op papier gezet en gooien dat op de brandstapel om negatieve energie in de as te leggen. 

Of Walter echt openstaat voor de liefde zullen we deze week ontdekken, want het is de laatste week van B&B Vol Liefde. Je ziet het programma elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4 en Videoland. Zaterdag is er nog een reguliere uitzending om 20.00 uur en zondag is de reünie te zien. 

Lees meer over
B&B Vol liefde