DE B&BALANS OPMAKEN

'Ik weet het zeker: Petri en Thomas zijn de Astrid en Harm-Jan van dit seizoen'

Door Romilde van Dongen··Aangepast:
© RTL'Ik weet het zeker: Petri en Thomas zijn de Astrid en Harm-Jan van dit seizoen'
RTL

Romilde van Dongen (41) is verslaggever bij RTL Boulevard en schrijft graag over de liefde, daten en singles. Ze smult van dateprogramma's op televisie en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Ook dit jaar neemt ze 'B&B Vol Liefde' onder de loep en voorspelt ze bij wie er liefde in de lucht hangt.

"Dat wordt dikke mik tussen die twee"

We hebben er even op moeten wachten, maar de eerste kusjes zijn uitgedeeld in B&B Vol Liefde. Gaat de liefde dan toch gevonden worden dit seizoen? De onhandige Leendert krijgt een smakkerd van ‘vega’ Susanne en de vrolijke Debbie heeft eindelijk Paul ‘plat op de bek’ gepakt. En dan Petri en Thomas, weet hij de weg naar haar hart te vinden? Zijn er wel vlinders? En hoe moet het met de afstand? Zoveel vragen. 

Bram eerlijk tegen Suus in B&B Vol Liefde: 'Leuker dan alleen maar vrienden'
Lees ook

Bram eerlijk tegen Suus in B&B Vol Liefde: 'Leuker dan alleen maar vrienden'

Bram is helemaal in z’n element daar in Zweden. Suus dacht Bram voor haar alleen te hebben, maar kreeg Carolien als concurrente erbij. Ze baalt ervan dat ze daar onzeker van wordt, maar ze wil niks aan zichzelf veranderen om in de smaak te vallen. Oh Suus, ik vind je zo leuk en zo stoer. Blijf gewoon jezelf, alsjeblieft! Want de lichtjes die ik in Bram z’n ogen zie bij jou, zie ik nog niet als hij bij Carolien is. 

En dan Petri. Ze was wat verslagen na het vertrek van alweer een man. Maar Thomas, de oudere versie van Ruben Nicolai (daar lijkt hij toch op?), lijkt door het dikke muurtje van Petri heen te breken. Zie ik daar nou een glimlach? Ja, ik hoor Petri zelfs lachen! Thomas trekt zich niks aan van haar soms wat zure opmerkingen. Ik zie Petri veranderen in een warme vrouw. Ik weet het zeker: Petri en Thomas zijn de Astrid en Harm-Jan van dit seizoen. Dat wordt dikke mik tussen die twee.

Debbie heeft het zwaar deze week. Ze heeft niks met Han, die speciaal voor haar naar Spanje is gekomen. Paul is zo ongeveer onderdeel van het meubilair geworden en Debbie kan niet meer zonder hem. Als Paul onverhoopt even naar Nederland moet, grijpt ze haar kans: ze kust hem plat op de mond. Debbie is niet verliefd, zegt ze. Maar ze doet wel verliefd. Als twee pubers sturen ze elkaar audioberichtjes. Och, ik hoop zo dat er een vonkje overslaat tussen dit droomkoppel!

Ook Joy heeft geen beste dagen achter de rug. De sfeer tussen hem, Esra en Babette is ronduit beroerd. Joy heeft het gevoel dat de dames nog zoekend zijn. Ai. Vooral Babette is niet blij. De grafstemming in het sushi restaurant is gewoon pijnlijk om naar te kijken. Maar Joy verandert als een blad aan een boom als twee nieuwe dames zijn B&B binnenwandelen. Nieuw vlees, daar heeft Joy zin in. Ik zet mijn geld in op één van de nieuwe dames. De oude heeft hij gezien. Been there. Done that. 

Martijn durft in Thailand eindelijk Diana naar huis te sturen. Hij is bang voor drama, maar ze pakt het supergoed op. Met de komst van Tamara waait er een frisse wind door de B&B. De Limburgse kun je ‘wakker bellen voor frikandellen’. Martijn vindt haar de leukste vrouw tot nu toe. Haar kamer vindt Tamara niks: ‘De gevangenis in Nederland is nog leuker’, zegt ze. Ik lig helemaal in een deuk. Deze vrouw kan Martijn wel aan. Ik zeg: ja.

Marian geniet nog steeds van alle aandacht. Ze heeft eindelijk de moed verzameld om Gerry naar huis te bonjouren. Ed grijpt zijn kans, hij gaat met Marian uit eten. Dit is het moment dat er wat ontstaat. Maar nee, Marian stelt grenzen, Ed moet vooral niet te hard van stapel lopen. In de toekomst kunnen ze elkaar beter leren kennen. Die zag ik niet aankomen, Marian. Waarom zo streng? Jij en Ed lijken mij het perfecte setje.

Bij Walter lopen de vrouwen één voor één weg. Ingrid ergert zich al dagen aan hem. Hij is zichzelf verloren en zit vooral op een boomstam. De vrouwen praten volgens hem te veel, terwijl zijn ex precies wist wanneer ze d’r mond moest houden. Misschien moet je dan maar weer naar je ex toe, Walter. Ingrid is het al snel zat. Ze vertrekt, en wel nu. Corina en Walter blijven verbouwereerd achter. Hoewel Corina wel wil, zie ik Walter niet met haar eindigen. Is het vrouw nummer vijf die Walters hart verovert?

Tot slot Leendert. Hij heeft alweer vijf vrouwen versleten. De laatste, Susanne, is toch wel een pareltje, als je het mij vraagt. Het maakt haar niks uit dat de B&B hier en daar wat stoffig is. Susanne geniet van het moment, maar Leendert ziet beren op de weg. Hoe moet het ‘operationeel’, vraagt hij zich af. Susanne is 60 en moet nog werken, hij wil dagelijks een vrouw naast zich. ‘Laat het gewoon op je afkomen’, adviseert Susanne. Wat goed, deze vrouw! En hoppakee, ook daar een kus op de mond. Worden we toch nog beloond tijdens het derde seizoen van B&B Vol Liefde.

 B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4 of kijk vooruit bij Videoland.

Lees meer over
Romilde van DongenB&B Vol liefde