HEFTIG

Dochter nieuw gezin uit Een Huis Vol overleden op 6-jarige leeftijd

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Stijn GhijsenDochter nieuw gezin uit Een Huis Vol overleden op 6-jarige leeftijd
RTL

Het nieuwe seizoen van 'Een Huis Vol' begint bijna. Daarin maken kijkers onder andere kennis met het nieuwe gezin van het programma: de familie Blom. Hoewel het geluk van het gezinnetje afspat, hebben ze in het verleden afscheid moeten nemen van hun dochter Miriam. Ze vinden gelukkig troost bij God, vertellen ze op de website van omroep KRO-NCRV.

"God vormt de basis van ons gezin"

Ouders Maarten en Gerdien leren elkaar zestien jaar geleden kennen. Hoewel de liefde er niet meteen van afspat, is het na drie dates toch raak: ze krijgen een relatie. Inmiddels hebben ze acht kinderen rondlopen in huis.

Met zoveel kinderen moet je elkaar wat gunnen, vindt het koppel. "We zijn maatjes, delen de hoogte- en dieptepunten. Wat ons echt verbindt, is het geloof", vertellen Maarten en Gerdien.

De Kraantjes uit Een Huis Vol hielden in Nederland 'geen cent over'
Lees ook

De Kraantjes uit Een Huis Vol hielden in Nederland 'geen cent over'

Het gezin leeft met God als centrale plek in hun leven. Ze hebben het geloof hard nodig als hun dochter Miriam op 6-jarige leeftijd overlijdt. "We merken hoe dankbaar we zijn dat onze dochter Miriam, die wij verloren zijn, bij God is. God draagt ons, zelfs door de dood heen", vertelt het stel.

"Je kunt al je liefde aan iemand geven, maar de basis en het fundament is voor ons God. God vormt de basis van ons gezin." De ouders dragen nog steeds een ring als herinnering aan Miriam. 

Een Huis Vol is vanaf 28 augustus te zien op NPO 1. 

Lees meer over
KRO-NCRVEen Huis Vol