AAN ELKAAR VASTGENAGELD

Sofie uit Een Huis Vol verbrak relatie voor Jan: 'Nooit meer weggegaan'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Stijn GhijsenSofie uit Een Huis Vol verbrak relatie voor Jan: 'Nooit meer weggegaan'
RTL

In het achtste seizoen van 'Een Huis Vol' was de familie Nagelkerke al eens te zien en nu keert het gezin terug voor alweer het zestiende seizoen. Ouders Jan en Sofie hebben samen acht kinderen, maar wat is eigenlijk hun geheim van een goed huwelijk?

"We lopen nog altijd hand in hand. Nog steeds na 25 jaar, waar we ook zijn"

Op de website van KRO-NCRV vertellen Jan en Sofie dat de twee elkaar back in the day regelmatig zien met uitgaan, maar dat de vonk pas écht overvliegt als Sofie op zoek is naar een bakker. Jan is ondernemer van meerdere bakkerijen en één plus één is twee.

Sofie heeft destijds nog een vriend, maar beëindigt die relatie snel. "Ik ben nooit meer bij Jan weggegaan. Jan is een harde werker. Ik wilde graag een man die hard werkt", stelt ze.

Moeder Een Huis Vol-familie bang voor reacties op samengesteld gezin
Lees ook

Moeder Een Huis Vol-familie bang voor reacties op samengesteld gezin

Sinds Jan en Sofie verkering hebben, is het stel elke woensdagavond samen uit eten gegaan. Dat breekt niet alleen de week, ook zien ze het als een soort 'therapie'. Sofie legt uit: "Het zorgt ervoor dat het niet alsmaar over de kinderen of werk gaat. We hebben dan echt even tijd voor elkaar. (…) We lopen nog altijd hand in hand. Nog steeds na 25 jaar, waar we ook zijn. Jan zegt altijd: als jij gelukkig bent, dan ben ik tevreden."

Ruziemaken doet het koppeltje niet. "We kunnen alles tegen elkaar zeggen en maken tijd voor elkaar. Sofie is de software en ik ben de hardware. Sophie bedenkt het, en ik voer het uit", zo vult Jan zijn vrouw aan.

Het nieuwe seizoen van Een Huis Vol met de familie Nagelkerke zie je vanaf maandag 28 augustus bij KRO-NCRV op NPO 1.

Lees meer over
KRO-NCRVEen Huis Vol