VERDRIETIG

Een Huis Vol-gezin herdenkt overleden dochtertje: 'Ze hoort nog steeds bij ons'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© KRO-NCRVEen Huis Vol-gezin herdenkt overleden dochtertje: 'Ze hoort nog steeds bij ons'
RTL

De familie Blom heeft in 'Een Huis Vol' hun overleden dochter Miriam herdacht. Het meisje stierf zes jaar geleden op 6-jarige leeftijd in Albanië aan een vergiftiging. Ouders Maarten en Gerdien nemen de andere kinderen mee voor een eerbetoon aan Miriam.

"Zo is het toch nog een mooie dag"

Maarten en Gerdien hebben een wensballon gekocht, waarmee ze hun dochter willen herdenken. Terwijl ze kijken naar wat foto's van hun dochter, vertellen ze dat ze dankbaar zijn dat ze van God de kracht krijgen 'om door te gaan'. "Ook weten we dat Miriam op een goede plek is in de hemel. We weten dat we haar ooit weer gaan ontmoeten."

Dochter nieuw gezin uit Een Huis Vol overleden op 6-jarige leeftijd
Lees ook

Dochter nieuw gezin uit Een Huis Vol overleden op 6-jarige leeftijd

Dan nemen de ouders hun andere kinderen mee naar de begraafplaats waar hun dochter ligt begraven. Daar verzorgen zij het graf van het meisje en laten zij de wensballon de lucht in. Voordat ze die loslaten, mag ieder kind een wens doen. Eén van de kinderen wenst dat Miriam terugkomt.

De familie Blom eindigt de dag op het strand. Daar leggen zij uit waarom ze naar de zee zijn gegaan. "In de Bijbel is Miriam de zus van Mozes. Als het volk van Israël door de zee gaat, is Miriam de eerste die het viert. De zee staat in de Bijbel heel vaak symbool voor de dood. Voor ons is het een bemoediging dat Miriam, ons meisje van de zee, dwars door de dood is gegaan en nog steeds leeft."

Dan gaat het gezin spelen op het strand, met onder meer een vlieger. Uiteindelijk gaan ze pannenkoeken eten. "Het was toch een mooie dag zo", zegt Gerdien dan. Dat vindt ook Maarten, die het idee heeft dat Miriam er toch een beetje bij is. "Ze zit niet ergens op een sterretje of zo. Ze hoort gewoon nog steeds bij ons gezin. Dit doen we nog steeds met elkaar."

Een Huis Vol zie je iedere werkdag om 19.00 uur op NPO 1. Aflevering gemist? Terugkijken kan hier.