GEZONDHEIDSUPDATE

Sarah Ferguson vindt borstkankerdiagnose vooral 'eng' voor dochters

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSarah Ferguson vindt borstkankerdiagnose vooral 'eng' voor dochters
RTL

In haar podcast heeft Sarah Ferguson (63) een update over haar gezondheid gegeven. Niet alleen vertelt ze dat ze thuis aan het herstellen is van haar operatie, ze onthult ook dat de borstkankerdiagnose vooral eng was voor haar twee dochters.

"Het is een wake-up call"

In Tea Talks with the Duchess and Sarah vertelt de Duchess of York meer over de reactie van haar dochters op het nieuws. Hoewel ze niet in details treedt, laat ze doorschemeren dat de meiden beangstigd reageerden op de diagnose. "Ik denk dat het eng is voor ieder familielid", legt Fergie uit. "Je begint naar je eigen ondergang te kijken. Het is een wake-up call en je denkt: hoe ga ik dit aanpakken?"

Met haar dochters is Sarah misschien wel closer dan ooit tevoren. Zo helpt Beatrice haar moeder nog met het vinden van een gepaste outfit voor de podcastopnames. Onderweg naar de studio laat Fergie zelfs de auto omdraaien om Beatrice thuis nog een knuffel te geven. "Ik wilde het graag. Gewoon om dankbaar te zijn. Ze zei: 'Mam, ik dacht dat je weg was.' En ik zei: 'Dankjewel'. 

Sarah Ferguson 'gelukkig' dat ze nog leeft na zware operatie
Lees ook

Sarah Ferguson 'gelukkig' dat ze nog leeft na zware operatie

Ook benadrukt Sarah opnieuw dat het belangrijk is dat vrouwen zich laten onderzoeken op borstkanker. In een clip op Instagram zegt ze onder meer: "Ik ben momenteel aan het herstellen, maar ik wil mijn verhaal graag hier op mijn podcast delen, in de hoop dat het iedereen aanmoedigt om gescreend te worden."

Sinds de operatie, die voorspoedig is verlopen, heeft Fergie een nieuwe waardering voor het leven gekregen. Daarnaast mag ze veel lieve brieven en bloemen ontvangen van mensen die haar beterschap wensen. "Het is echt verbazingwekkend hoeveel liefde ik van het hele land krijg, het is buitengewoon." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Twee maanden geleden werd de kanker bij Sarah ontdekt. Het ging niet om een knobbeltje, waar je misschien als eerste aan denkt bij borstkanker, maar om een 'schaduw'. Tijdens een acht uur durende operatie werd de kanker verwijderd. De prognose was daarna goed, aldus de artsen. 

Lees meer over
Sarah FergusonBorstkanker