BLAFFEND VAN GEZONDHEID

Corgi's van queen Elizabeth spelen grote rol in herstel Sarah Ferguson

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCorgi's van queen Elizabeth spelen grote rol in herstel Sarah Ferguson
RTL

Hertogin Sarah Ferguson (63) kondigt vorige maand aan dat er borstkanker bij haar is vastgesteld en dat ze een succesvolle borstamputatie heeft ondergaan. De ex van prins Andrew (63) vertelt in haar podcast hoe het nu met haar gaat.

"De corgi's en ik zijn zo opgewonden om weer samen te gaan wandelen"

In Tea Talks with the Duchess and Sarah vertelt de Duchess of York dat ze 'langzaam haar weg terug naar een gezond lichaam' vindt en dat is mede te danken aan haar geliefde huisdieren. Na het overlijden van koningin Elizabeth II verwelkomden Sarah en prins Andrew – die al vijf Norfolk terriërs hebben – de corgi's Muick en Sandy van de overleden monarch in hun huis op het landgoed Windsor.

Sarah Ferguson vindt borstkankerdiagnose vooral 'eng' voor dochters
Lees ook

Sarah Ferguson vindt borstkankerdiagnose vooral 'eng' voor dochters

In de podcast legt Sarah aan haar co-host Sarah Thomson uit dat ze onlangs te horen krijgt dat ze de honden weer vaker mag uitlaten. In de dagen na haar operatie begrijpen de honden echter niet dat ze 'niet zo mobiel' is. Terwijl Sarah in bed ligt, merkt de hertogin op dat de corgi's haar hoopvol aankijken, in de verwachting dat ze mee zal gaan wandelen. "Ze zijn eraan gewend dat mensen binnenkomen en met ze gaan wandelen", legt ze uit.

Maar inmiddels heeft ze groen licht om meer wandelingen met de honden te maken. "Ik heb vandaag gehoord dat ik meer mag wandelen, dus misschien zijn ze nu blij met me." De hertogin vertelt ook dat ze alle zeven viervoeters meeneemt naar de plek waar de koningin haar corgi's normaal zou hebben uitgelaten. "Ze wezen me min of meer de weg."

Sarah deelt haar gezondheidsupdate ook met haar volgers op Instagram. 'Ik werk langzaam aan mijn herstel naar een gezond lichaam na de operatie. De corgi's en ik zijn zo opgewonden om weer samen te gaan wandelen!' Ze bedankt haar artsen en verpleegsters en roept andere vrouwen op om hun borsten te controleren. 'Ik moedig iedereen aan om zich te laten controleren.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Sarah FergusonKoningin Elizabeth IIBritse koningshuis