Met een kruisboog

Indringer (19) wilde koningin Elizabeth doden blijkt uit schokkende video

Door RTL Nieuws ··Aangepast:
© Getty ImagesIndringer (19) wilde koningin Elizabeth doden blijkt uit schokkende video
RTL

De 19-jarige man die dit weekend Windsor Castle binnendrong met een kruisboog, had vlak daarvoor een video online gezet. Uit de beelden blijkt dat de gemaskerde man de koningin Elizabeth wilde vermoorden. "Het is mijn wraak voor diegenen die vermoord zijn."

De 95-jarige koningin verbleef op dat moment in het kasteel om kerst te vieren. Ze was in het gezelschap van onder anderen haar zoon Charles en zijn vrouw Camilla toen de man het terrein binnendrong. De man is zaterdagochtend aangehouden door de politie.  Via een touwladder zou hij het terrein van Windsor Castle hebben betreden. 

Kruisboog

De Brits krant The Sun schrijft dat de 19-jarige man beelden naar enkele vrienden heeft verstuurd over zijn actie. De beelden zouden zijn geplaatst op het sociale medium Snapchat, 24 minuten voordat de indringer bij Windsor Castle werd aangehouden. The Sun kreeg de beelden in handen.

Daarop is te zien hoe de man een kruisboog vasthoudt en een donkere capuchontrui en wit masker draagt. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Bloedbad

In de video zegt de persoon een Indiase sikh te zijn. Hij zegt 'wraak' te willen nemen voor het bloedbad van Amritsar in India in 1919. Bij dit bloedbad doodden militairen van het Brits-Indiase leger honderden onbewapende mensen.

De indringer zit vast en krijgt psychische hulp. Hij is geen van de gebouwen op het terrein ingegaan.

Kerstplannen Queen nog meer op de schop na coronageval in familie
Lees ook

Kerstplannen Queen nog meer op de schop na coronageval in familie

Lees meer over
AanslagenBritse koningshuis