Nieuws

Bijna 1000 Nederlanders kwamen met coronavirus uit Oostenrijk terug

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANP / Lex van LieshoutBijna 1000 Nederlanders kwamen met coronavirus uit Oostenrijk terug
RTL

Bijna duizend Nederlanders die onlangs in Oostenrijk zijn geweest, hebben positief getest op het coronavirus. Daarmee is Oostenrijk het land waaruit Nederlanders de afgelopen tijd het vaakst met een coronavirus onder de leden zijn teruggekeerd.

Of ze die besmetting ook daadwerkelijk in het Alpenland hebben opgelopen, is onduidelijk. Uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat 964 mensen die afgelopen week positief testten in de twee weken daarvoor Oostenrijk hadden bezocht voor een wintersportvakantie. Dat is 15,8 procent van alle besmettingen die tussen 27 december en 3 januari tot een ander land zijn herleid.

Frankrijk en België

Frankrijk, ook een populaire ski- en snowboardbestemming, volgt op plaats twee met 740 geconstateerde gevallen. Daarna komen België, waar 682 mensen waren geweest die later besmet bleken, Duitsland (669 gevallen) en Spanje (605 gevallen). 

Aan Italië hadden 339 besmette mensen nog in de laatste veertien dagen een bezoek gebracht.

Klap voor wintersporters Oostenrijk: niet-geboosterde Nederlanders in quarantaine
Lees ook

Klap voor wintersporters Oostenrijk: niet-geboosterde Nederlanders in quarantaine

Quarantaineplicht ontlopen

Oostenrijk voerde onlangs strenge inreisregels in voor Nederlanders. Wie nog geen boosterprik heeft gekregen, moet zeker vijf dagen in quarantaine, wat een wintersportvakantie praktisch onmogelijk maakt. 

Veel Nederlanders trokken nog snel voordat de quarantaineplicht inging naar hun vakantiebestemming. Sommige landgenoten gingen in Duitsland een boosterprik halen om eerder aan de beurt te zijn en zonder problemen de piste op te kunnen.

Bekijk ook - Oostenrijks skiseizoen net gestart en nu moet alles weer dicht

De ski's stonden klaar, het restaurant zat vol: zo begon het skiseizoen in Oostenrijk. Maar het was al snel weer uit met de pret.
Lees meer over
RIVMCoronavirusCoronabesmettingenQuarantaineCoronaCheckCoronatestBoosterprikLink in bioOostenrijk