In centrum

Dagtrip naar Antwerpen? Parkeren op straat vanaf morgen verboden

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Editorial / ANPDagtrip naar Antwerpen? Parkeren op straat vanaf morgen verboden
RTL

Een dagtrip naar Antwerpen gepland? Let vanaf morgen goed op waar je parkeert. De Belgische stad, geliefd onder Nederlandse toeristen, laat niet-Antwerpenaren voortaan in het centrum van de stad niet meer toe om op straat te parkeren. Voor hen is alleen nog plek in parkeergarages en bij P+R's.

Voor het parkeren in het historisch centrum van de stad, de plek waar veel Nederlanders onder andere komen om te winkelen, gelden twee uitzonderingen. Als je een handicap hebt en een Europese gehandicaptenparkeerkaart is het nog wel mogelijk om in het gebied te parkeren.

Voor mensen met zo'n kaart blijft het mogelijk om in de hiervoor gereserveerde plekken binnen het gebied te parkeren. Wie buiten die specifieke parkeerplaatsen wil parkeren met de kaart, moet eenmalig vooraf zijn kenteken registreren. Dat kan via dit formulier.

© Gemeente Antwerpen

Ook als je een bezoek aan bewoners in het gebied brengt, geldt dat je onder bepaalde voorwaarden wel in het gebied mag parkeren. Hiervoor dient de bewoner een bezoekerspas voor je aan te vragen. De tijd die je kan parkeren is wel gelimiteerd: 3 uur.

De gemeente Antwerpen en de ANWB verwijzen bezoekers van de stad die niet onder deze groepen vallen door naar een van de negen park-and-rides aan de rand van de stad of de betaalde parkeergarages. 

Lees meer over
ANWBParkerenBelgië