open up

Jan, Chantal en Edsilia presenteren songfestival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSJan, Chantal en Edsilia presenteren songfestival
RTL

Jan Smit (33), Chantal Janzen (40) en Edsilia Rombley (41) hebben de eer om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te presenteren. Dat melden verschillende bronnen aan RTL Boulevard. Jan heeft dit nieuws inmiddels op zijn eigen social media ook bevestigd. "Eindelijk is het hoge woord eruit", schrijft de zanger. Ook de NPO, NOS en AVROTROS hebben het nieuws inmiddels wereldkundig gemaakt.

"Eindelijk is het hoge woord eruit"

Jan Smit verzorgt al jaren samen met Cornald Maas het commentaar voor het songfestival. In Rotterdam zal hij eenmalig zijn hokje verruilen voor het grote podium. Zijn naam werd al vaak genoemd als mogelijke presentator. Jan ontkende eerder nog dat Chantal het songfestival zou presenteren. Volgens hem was het nou eenmaal een NPO-feest en daarvoor was de RTL-presentatrice niet uitgenodigd. Nu blijkt dat Chantal tóch mag komen. En hoe! Op zijn eigen Instagram deelt de zanger een foto van het drietal en schrijft daarbij: "Hallo Europa! Het hoge woord is er eindelijk uit."

"Met de keuze voor Jan Smit kiezen we voor een internationaal ervaren artiest en presentator die de afgelopen negen jaar als vaste songfestival-commentator naast Cornald Maas heeft laten zien een groot ambassadeur van het festival te zijn", laat Sietse Bakker weten. 

NPO krijgt 12,4 miljoen euro voor songfestival van kabinet
Lees ook

NPO krijgt 12,4 miljoen euro voor songfestival van kabinet

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

“Chantal Janzen is één van de meest talentvolle presentatrices van Nederland met ruime ervaring in grote live amusementshows in binnen- en buitenland”, legt Sietse Bakker de keuze voor de presentatrice uit. “We hebben er heel bewust voor gekozen ons ook open te stellen voor talent van buiten de publieke omroep. Want hoezeer het Eurovisiesongfestival ook verbonden is aan de publieke omroep, het is onze ambitie om Europa het beste van Nederland te laten zien", aldus de executive producer van het liedjesfestijn. 

Edsilia Rombley maakt het presentatietrio compleet. Zij is met haar twee deelnames aan het Europese muziekfestijn een heuse songfestival-legende. Zij liet in 1998 al Hemel en Aarde bewegen en stond in 2007 op het podium met het nummer On Top of the World. Maar vergeet ook niet het moment dat zij de punten uit mocht delen namens Nederland in 2015. Zij droeg toen de iconische scheurjurk van Trijntje Oosterhuis.

“Twee keer Eurovisiesongfestival, twee keer de puntentelling, twee keer Eurovision in Concert, en dan is ze ook nog eens één van de meest authentieke en eigenzinnige artiesten die ons land rijk is. De songfestival fan community heeft Edsilia in het hart gesloten en daarmee behoeft de keuze voor Edsilia als één van onze drie presentatoren verder weinig toelichting,” zegt Sietse Bakker.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Peter van der Vorst, directeur content RTL Nederland laat weten: “We vinden het ontzettend leuk en eervol voor Chantal dat ze voor deze megaklus gevraagd is en we bieden haar daarvoor graag alle ruimte. Nu kan de hele wereld kennismaken met haar humor en charme. Douze points voor deze keuze van de NPO. En fijn dat we als RTL op deze manier ook ons steentje kunnen bijdragen aan dit evenement dat zo belangrijk is voor de uitstraling en het imago van Nederland.”

Eerder vroegen we Edsilia al of zij gevraagd is, maar daar reageerde ze nogal bijzonder op. 

Lees meer over
Jan SmitChantal JanzenEdsilia RombleyEurovisiesongfestival