Jeangu Macrooy officieel Nederlandse inzending voor songfestival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJeangu Macrooy officieel Nederlandse inzending voor songfestival
Alles over het songfestival

Jeangu Macrooy (26) is officieel de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival, zo maakt AVROTROS zojuist bekend. De zanger is hiermee opvolger van Duncan Laurence.

"Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd!"

De zanger laat weten enorm trots te zijn: "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd! Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go!”
 

'Jeangu Macrooy Nederlandse inzending voor songfestival'
Lees ook

'Jeangu Macrooy Nederlandse inzending voor songfestival'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

“We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is,” aldus algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. “De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Jeangu Macrooy is geboren in het Surinaamse Paramaribo en woont sinds 2014 in Nederland. De muziek van de singer-songwriter wordt omschreven als Engelstalige modern soul en hij staat vooral bekend als stijlicoon. Jeangu werd in 2018 door het blad Esquire uitgeroepen tot best geklede man. De zanger is zeker geen onbekende in de muziekwereld en trad meerdere keren op in De Wereld Draait Door. Ook was hij te zien in The Passion in 2018 waar hij de rol van Judas vertolkte. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Het is officieel! Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival 2020", zo valt te lezen op Instagram. 

Het Eurovisiesongfestival zal dankzij de winst van Duncan Laurence dit jaar plaatsvinden in Rotterdam. Door zijn winst heeft Nederland zich direct geplaatste voor de finale van 16 mei. De eerste halve finale vindt plaats op 12 mei en de tweede op 14 mei.