Deze artiest gaat namens Verenigd Koninkrijk naar songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Deze artiest gaat namens Verenigd Koninkrijk naar songfestival
Alles over het songfestival

James Newman (32) gaat zoals verwacht het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het liedje heet 'My Last Breath' en werd donderdagochtend op BBC Radio 1 en 2 door presentator Graham Norton voor het eerst gedraaid.

James groeide op in Settle samen met zijn jongere broertje John Newman (29), bekend van hits als 'Love Me Again' en 'Blame'. Hij werkte samen met grote namen als Toni Braxton, Ed Sheeran en Olly Murs. De samenwerking met Rudimental leverde hem een nummer 1-hit op voor 'Waiting All Night'. Zijn grootste hit scoorde hij in 2018 met 'Therapy' dat hij samen met Armin van Buuren maakte. James werd daarnaast al twee keer genomineerd voor een Grammy.

Decor Eurovisiesongfestival bevat semi-transparant LED-scherm
Lees ook

Decor Eurovisiesongfestival bevat semi-transparant LED-scherm

'My Last Breath' nam James op in Schotland. Hij werkte voor het liedje samen met songwriters Ed Drewett, Iain James en Adam Argyle.

Het Verenigd Koninkrijk is als een van de big five al verzekerd van een plekje in de finale op 16 mei. Ook Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje - en Nederland als gastland - hebben al een finaleplek. De BBC werkt dit jaar voor het eerst zonder nationale voorrondes die de omroep sinds 2016 hanteerde.

Nederland wordt goed vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival. Dat zie je in de video hieronder. 

Lees meer over
Eurovisiesongfestival