heftig

Teen Mom-Leah onthult seksueel mishandeld te zijn als kind

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesTeen Mom-Leah onthult seksueel mishandeld te zijn als kind
RTL

De perikelen die voorbijkomen in 'Teen Mom' zijn niet de enige die Leah Messer (28) heeft meegemaakt. In haar nieuwe memoires 'Hope, Grace & Faith' vertelt ze openhartig over de seksuele mishandeling die ze heeft doorstaan als kind, haar suïcidale gedachtes, haar verslaving aan pijnstillers en de abortus die ze pleegde tijdens het realityprogramma.

"Ik wilde alles op tafel leggen"

De 28-jarige Leah heeft behoorlijk wat meegemaakt. Hope, Grace & Faith zijn de memoires waarin ze open kaart speelt over alles wat er heeft plaatsgevonden in haar jonge leven. "Ik wilde alles op tafel leggen", vertelt de Teen Mom-ster aan People. Zo vertelt ze seksueel mishandeld te zijn door haar oppas toen ze vijf of zes jaar oud was. 

Teen Mom-Amber slaat nieuwe Vlaamse vlam aan de haak
Lees ook

Teen Mom-Amber slaat nieuwe Vlaamse vlam aan de haak

Het misbruik duurde maar liefst zes maanden. "Mijn moeder begreep niet waarom ik altijd gillend tegenstribbelde om naar mijn oppasadres te gaan", verklaart Leah. "Mijn moeder heeft me daar nooit echt in gesteund (...) Die momenten herleven was heel moeilijk, maar hebben een therapeutische werking gehad." Haar memoires hebben de band met haar moeder versterkt, vertelt ze erbij. 

Ook geeft Leah duidelijkheid over haar verslaving aan pijnstillers. Na de geboorte van dochtertje Adalynn in 2013 kreeg ze medicatie. Kort daarna scheidde ze van haar echtgenoot en ging het mis. Ze nam de pijnstillers, stapte in de auto en bleef gas geven. "Er is een klif vlakbij mijn huis. Ik zou makkelijk mijn auto eraf kunnen rijden", schrijft ze in het boek. "Dan is alles voorbij. Geen zorgen meer. Geen mislukkingen. Geen pijn." Haar dochters zijn haar redding geweest. "Zij hebben me nodig." 

Tijdens de opnames van Teen Mom werd Leah voor de tweede keer zwanger. Het gebeurde vlak na haar eerste scheiding van Corey, met wie ze tweeling Aliannah en Aleeah kreeg. Met haar nieuwe verloofde Jeremy zou ze een kindje krijgen, maar toch besloot ze abortus te plegen. In het programma vertelde ze haar 'kindje te zijn verloren.' "Als ik erop terugkijk, zou ik het anders hebben aangepakt. Ik wou dat ik het gewoon had verteld", aldus Leah. 

Hope, Grace & Faith wordt op 5 mei uitgebracht in Amerika. Leah is niet de enige Teen Mom die met problemen heeft gekampt, zo is te zien in de video hieronder. 

Lees meer over
Teen MomSeksueel misbruikKindBoeken