I got questions

Monica Geuze kritisch over coronabeleid: 'Te absurd voor woorden'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Instagram @monicageuzeMonica Geuze kritisch over coronabeleid: 'Te absurd voor woorden'
RTL

Steeds meer sterren zetten hun vraagtekens bij het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Na Doutzen Kroes (35) laat nu Monica Geuze (25) zich van haar kritische kant zien. De influencer vertelt in haar nieuwste YouTube-video waarom ze 'niets snapt' van hoe het er nu voor staat.

"Ik heb gewoon bij veel situaties mijn vraagtekens"

“Ik denk dat iedereen het ontzettend beu is om het erover te hebben en we vinden er allemaal wat van”, begint Monica. De influencer vond het 'niet te doen om met een peuter alleen maar binnen te zitten en ook nog werk te doen'. Bovendien heeft de economie een enorme klap gekregen en voor Monica lukte het 'gewoon echt niet om te werken' tijdens de crisis. "Het was vrijwel geen doen." Ze heeft sympathie voor mensen die zowel thuis werkten als thuisscholing moesten geven aan hun kinderen. “Het was gewoon best wel pittig."

Stevige kritiek op kennis van Monica Geuze in De Slimste Mens
Lees ook

Stevige kritiek op kennis van Monica Geuze in De Slimste Mens

Volgens Monica was het doel in eerste instantie om groepsimmuniteit te creëren. “Het belangrijkste was dat de IC’s niet overbelast raakten. Ik had vanaf het begin eigenlijk zoiets van: waarom laat je de jongere mensen niet gewoon hun ding doen? En de mensen die in een risicogroep vallen en de iets oudere mensen, laat die dan aan de quarantaineregels voldoen. Ik snap dat dat heel oneerlijk is, maar het is voor de economie wel het beste."

"Het aantal besmettingen stijgt. Dat is eigenlijk helemaal top voor de groepsimmuniteit", stelt Monica. "Het aantal doden en mensen op de IC’s is ontzettend gedaald en daar zit voorlopig ook geen stijging in. Wat dus eigenlijk betekent dat we hartstikke goed op weg zijn met zijn allen door zoveel mogelijk mensen te besmetten die daardoor niet op de IC belanden of aan het coronavirus overlijden. Ik denk eigenlijk dat de manier waarop we bezig waren helemaal top is.”

Om die reden is ze niet blij met de huidige regels rond het virus. "Het is eigenlijk echt te absurd voor woorden wat we nu allemaal weer gaan doen”, vindt ze. "Ik vind het gewoon gek dat op het moment dat er geen sprake is van overbezetting op de IC en meer mensen besmet raken, dat is toch gewoon iets goeds. Of begrijp ik dat dan verkeerd?”

Het inenten tegen het virus vindt ze ook ‘best wel een dingetje’. “Ik denk ook dat we elkaar allemaal een beetje bang maken. (…) Ik heb gewoon bij veel situaties mijn vraagtekens.”

Toen Doutzen haar vragen rondom het coronavirus plaatste, kreeg ze daarop veel kritiek. Haar man Sunnery James snapt niet waarom:

Lees meer over
Monica GeuzeYouTubeZiektes en aandoeningen