groot geluk

Johan staat perplex in Uitstel van Executie: 'Nooit durven dromen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTL/VideolandJohan staat perplex in Uitstel van Executie: 'Nooit durven dromen'
RTL

Na een hele lange periode van ellende wist het team van 'Uitstel van Executie' weer een glimlach op het gezicht van Johan te toveren. Zijn huis stond voor een ton 'onder water' en het leek erop dat het een uitzichtloze zaak was, maar toen stapten Martijn Krabbé, Eef van Opdorp, Alex van Keulen en Duncan Abrahams op de stoep. Let op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van 'Uitstel van Executie'.

"Na 10 jaar kunnen we er eindelijk een punt achter zetten”

Johan woonde samen met zijn vrouw en kinderen in zijn ouderlijk huis in Brummen, maar na 20 jaar liep hun huwelijk op de klippen. Zijn ex-vrouw bleef er wonen en hij betaalde de hypotheek. Johan trok in bij vrienden en zijn ex-vrouw verliet uiteindelijk het huis.

De kosten lopen alleen alsmaar op: "Ik heb geen geld meer. Het is op", legt hij uit in Uitstel van Executie. "Alles is weg. Je verleden is weg, wat je opgebouwd hebt." Het lijkt niet meer te redden, maar dan komt Martijn en co. 

Ex-verslaafde krijgt tweede kans door team Uitstel van Executie
Lees ook

Ex-verslaafde krijgt tweede kans door team Uitstel van Executie

Bij de inventarisatie van het huis blijkt Johan de liefde weer te hebben gevonden bij Marianne, bij wie hij mocht crashen na zijn scheiding. "Dan word je verliefd op elkaar, dat is wel mooi. Dan zie je het ook weer zonnig tegemoet, na alle ellende die je hebt meegemaakt", vertelt Johan. Maar ook zij heeft ellende meegemaakt. Wanneer ze maar net aan de dood ontsnapt, besluit het stel samen te gaan wonen in haar huis. 

In de tussentijd staat Johans huis alweer 10 jaar te koop. Hij wil niets liever dan er vanaf zijn en 'gelukkig worden'. Dat kost volgens Alex en Duncan wel een slordige 100 duizend euro, wat er niet is. Johan heeft wel een klein spaarpotje en die wordt optimaal benut, maar vooral door de inspanningen van Eef kan er veel gerealiseerd worden. Uiteindelijk weet het team de hele onderkant van het pand op te knappen en verkoopklaar te maken. 

Martijn kan eindelijk het resultaat laten zien en dan springen de tranen in Johans ogen. "Na 10 jaar kunnen we er eindelijk een punt achter zetten", zegt hij emotioneel. "Ik ben jullie eeuwig dankbaar." En dan wordt er ook snel een koper gevonden. "Er is een bod van 249.5000 euro", vertelt Eef dolblij, wat betekent dat Johan en Marianne zelfs nog wat overhouden. "Dat hadden we nooit durven dromen", reageert hij perplex. Marianne vindt het het 'mooiste cadeau' dat ze zich hadden kunnen wensen.

Het is niet het enige programma waar Martijn druk mee is. In de video hieronder vertelt hij over de grootse plannen voor Kopen Zonder Kijken

Uitstel van Executie is elke maandagavond om 20.30 uur te zien op RTL4, terug te kijken bij Videoland en ook hier te zien. 

Lees meer over
Martijn KrabbéEef van OpdorpUitstel van Executie