Tranen met tuiten

Marc verrast door ontknoping in Uitstel van Executie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMarc verrast door ontknoping in Uitstel van Executie
RTL

Een mooie uitzending van 'Uitstel van Executie' deze week, waarin oud-marinier Marc eindelijk een stressvol hoofdstuk in zijn leven kan afsluiten. Marc moest noodgedwongen van zijn koophuis in Den Helder af, maar kreeg het door achterstallig onderhoud maar niet voor de juiste prijs verkocht. Martijn Krabbé (53) helpt hem uit de brand en zorgt voor een ontroerende afloop.

"Ik ben niet meer wie ik was"

Marc verloor zijn baan nadat hij door een TIA van de trap viel en met zwaar hersenletsel in het ziekenhuis belandde. Nu moet hij van zijn hypotheekverstrekker zijn koopwoning na vijftien jaar verhuur verkopen, maar er is een flinke kink in de kabel: de woning staat dusdanig onderwater dat verkoop onmogelijk is. En geld voor een verbouwing is er niet. Hoog tijd om het team van Uitstel van Executie in te schakelen om weer een positieve draai aan Marcs leven te geven.

Zodra Martijn bij hem op de stoep staat valt Marc nog net niet van verbazing achterover. De stress is hem na een aantal ingrijpende gebeurtenissen bijna ondraaglijk geworden. Niet alleen kreeg hij in 2017 zelf een TIA, zijn moeder overleed in datzelfde jaar aan een hersenbloeding. Hij moest vervolgens zijn bedrijf opgeven en zijn relatie strandde. "Je moeder kwijt, bedrijf kwijt, ook jezelf kwijt", zegt Marc terwijl de tranen over zijn wangen biggelen. "Ik ben niet meer wie ik was. Ik heb wel een nieuwe ik, en daar ben ik tevreden mee, maar ik ben het wel kwijt. Mijn bedrijf, mijn moeder en uiteindelijk ook mijn gezin."

Uitstel van Executie© RTL
Uitstel van Executie

Marc wil verder met zijn leven, maar het huis in Den Helder is een blok aan zijn been. Hij moet en zal het verkopen omdat de hypotheekverstrekker in zijn nek hijgt. "Maar als dat voor de marktconforme waarde wordt verkocht, dan blijf ik zitten met een restschuld van 34.000 euro. Dus ga ik in de schuldsanering", vertelt Marc aangeslagen. "Ik heb geen rust. Ik blijf maar in de negatieve spiraal door dat huis." 

Kortom: de huurder moet eruit, het huis moet gestript en verbouwd worden en de markt op. Dus zo geschiedde. "Het lijkt wel alsof ik zo Pinterest binnenloop, joh", reageert Marc zodra hij zijn 'nieuwe' huis ziet. Maar als Martijn en makelaar Alex dan al binnen twee weken op de stoep staan met heel goed nieuws, is het voor Marc bijna niet te geloven. Dit bedrag zag niemand aankomen. Zelfs Alex niet. 

Het goede nieuws? Het huis is verkocht voor maar liefst 151.000 euro. Dat wil zeggen dat Marc geld overhoudt én dat hij het leven eindelijk weer positief tegemoet kan zien. 

Uitstel van Executie is elke maandagavond om 20.30 uur te zien op RTL4. De aflevering van vanavond bekijk je hier terug.

Uitstel van Executie is elke maandagavond om 20.30 uur te zien op RTL4. De aflevering van vanavond bekijk je hier terug.

Lees meer over
Martijn KrabbéUitstel van Executie