UPDATE

Glennis Grace en 15-jarige zoon nog langer vast op politiebureau

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGlennis Grace en 15-jarige zoon nog langer vast op politiebureau
RTL

Glennis Grace (43) mag maandag het politiebureau van Amsterdam nog niet verlaten en moet dus langer blijven vastzitten. Dat meldt de politie maandag. Glennis werd zaterdagavond aangehouden op verdenking van mishandeling, net als haar 15-jarige zoon.

De advocaten en het management van Glennis laten aan RTL Boulevard weten dat zij erop vertrouwen dat de zangeres geen strafbare feiten heeft gepleegd. Hun statement: 'Naar aanleiding van diverse vragen over de situatie van Glennis Grace en de uiteenlopende verhalen die in de media zijn verschenen, delen wij mee dat het politieonderzoek nog loopt en dat wij erop vertrouwen dat daaruit zal blijken dat Glennis geen strafbare feiten heeft gepleegd. Wij wachten dat nu eerst af alvorens nadere mededelingen te doen.'

Glennis Grace nog op politiebureau na aanhouding
Lees ook

Glennis Grace nog op politiebureau na aanhouding

Zaterdag werden Glenda Batta, zoals de zangeres voluit heet, en haar 15-jarige zoon Anthony aangehouden na een vermeend gevecht in een supermarkt. De zoon van Glennis zou eerder die middag een e-sigaret hebben opgestoken in de winkel en werd daarop aangesproken door medewerkers. Hij zou daarna met verwondingen zijn thuisgekomen, zo verklaart Glennis' advocaat.

Glennis is daarna verhaal gaan halen bij de supermarkt. "Cliënte is naar de supermarkt gegaan om deze medewerkers daar op aan te spreken. Zij werd daarbij uitgelachen waarna zij een medewerker zou hebben geduwd." Haar advocaat heeft bevestigd dat de zangeres een medewerker heeft geduwd, maar dat ze zich niet herkent in de beschuldigingen dat ze heeft geschopt en geslagen. 

Haar advocaat: "Bij een vechtpartij die gelijktijdig of aansluitend in de supermarkt plaatsvond heeft zij geprobeerd mensen tegen te houden. Zij heeft daarbij in elk geval zelf geen geweld gebruikt."

De politie Amsterdam laat maandag het volgende weten via Twitter: 'De drie verdachten in het onderzoek naar geweldsincidenten in een supermarkt afgelopen zaterdag blijven ook vandaag op last van de officier van justitie vastzitten. Tot het moment van een eventuele voorgeleiding aan een RC of een heenzending doen wij verder geen mededelingen meer.'

Het management en de advocaat van Glennis laat aan RTL Boulevard weten: "Naar aanleiding van diverse vragen over de situatie van Glennis Grace en de uiteenlopende verhalen die in de media zijn verschenen, delen wij mee dat het politieonderzoek nog loopt en dat wij erop vertrouwen dat daaruit zal blijken dat Glennis geen strafbare feiten heeft gepleegd. Wij wachten dat nu eerst af alvorens nadere mededelingen te doen."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

In de video hieronder zie je meer over de situatie van Glennis.

Lees meer over
Glennis Grace