in het diepe springen

Maurice klaar voor nieuwe liefde: 'Zie de match en voel hem ook'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Married at First SightMaurice klaar voor nieuwe liefde: 'Zie de match en voel hem ook'
RTL

Voor Maurice was 'Married at First Sight' tot nu toe één grote deceptie. Zijn match Arjan gaf het huwelijk, en daarmee Maurice, geen enkele kans. Maar de experts weten zeker dat Maurice rijp is voor een langdurige relatie, dus krijgt hij een tweede kans.

"Eigenlijk is mijn leven perfect, maar mist er nog één klein dingetje"

Maurice mag op date met drie mannen die de experts voor hem hebben uitgekozen. Slaat de vonk over? Dan mag de nieuwe vlam mee in het experiment. "Ik ben toe aan het nieuwe sprankelmoment", stelt Maurice voorafgaand aan zijn eerste afspraakje. "Het verliep niet lekker tussen Arjan en mij, maar ik laat me dat niet beletten om door te gaan en leuke dingen te doen, open te staan voor nieuwe mensen, een nieuwe liefde - als dat er mag zijn."

De eerste gelukkige waarmee hij op date mag is Patrick. De 37-jarige heeft zich opgegeven voor het programma, omdat hij al een tijdje op zoek is naar een leuke partner met wie hij alles kan delen. "Ik heb een leuke baan, doe leuke dingen, maak leuke reizen en uitstapjes; eigenlijk is mijn leven perfect, maar mist er nog één klein dingetje."

Maurice 'enorm verrast' door plottwist in Married at First Sight
Lees ook

Maurice 'enorm verrast' door plottwist in Married at First Sight

De eerste ontmoeting tussen Patrick en Maurice is er eentje om niet snel te vergeten. De twee gaan namelijk parachutespringen! En die klik, die is er overduidelijk. "De eerste indruk van Patrick is goed. Ik vind het een hele leuke, spontane man. Ik voel een positieve connectie met Patrick", aldus Maurice. "Ik snap wel waarom zij tot deze match zijn gekomen (…) Ik denk hem wel te snappen. Ik zie de match en ik voel hem ook vooral."

Bij Kim en Antoine was hij wel in één keer raak. "Hij is zorgzaam en hij toon initiatief, dat merk ik nu ook al", vertelt Kim na de trouwerij. "Het voelt heel vertrouwd met hem moet ik zeggen. Hij geeft je een bepaald vertrouwen, alsof je niet met een vreemde bent getrouwd, maar dat het gewoon onze trouwdag is (…) Het aanraken naar elkaar is wel natuurlijk, vind ik. Ik hoop dat hij er ook zo over denkt."

"Het bijzondere is: wij hebben ze natuurlijk individueel gezien. Wat je dan verwacht is dat er iets gaat gebeuren, want ze hebben een bepaald type humor, een beetje dat plagerige. Dan zet je ze bij elkaar... en dat gebeurt", aldus gedragsbioloog Patrick van Veen. "Wat ook mooi was: hij sprak zijn trouwbelofte uit, die prachtig was. En zij zoende hem meteen. Dat was zo’n kernmoment, want heel eerlijk maakte ik me wel een beetje zorgen of zij hem aantrekkelijk genoeg zou vinden. Maar zij smolt bij die trouwbelofte en je zag de emotie."

Ook Sonny en Dylan lijken een match made in heaven. "Het is niet raar dat ik een man heb, maar vooral dat ik hem pas sinds vanmiddag ken en al zo’n klik met hem heb", aldus Dylan. "Ik ben nog niet verliefd, maar ik voel me wel aangetrokken tot hem. Ik heb positieve vibes over me heen en voel me heel goed."

Ook Sonny voelt zich al helemaal op z’n gemak bij zijn kersverse man: "Laten we eerlijk zijn, hij is ook gewoon heel knap. Maar buiten dat, je merkt het gelijk: hij is ook heel zorgzaam."

Married at First Sight is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 4 of kijk (alvast vooruit) bij Videoland.

Lees meer over
Carlo BoszhardMarried at First Sight