Emotionele toespraak

Vanessa Bryant klaagt helikopterbedrijf aan om dood Kobe en dochter

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© AFPVanessa Bryant klaagt helikopterbedrijf aan om dood Kobe en dochter
RTL

Vanessa Bryant, de weduwe van omgekomen basketballegende Kobe Bryant, klaagt het bedrijf aan dat verantwoordelijk was voor de fatale helikoptervlucht. Volgens Vanessa was de piloot nalatig door op te stijgen in slechte weersomstandigheden.

Bryant kwam vier weken geleden samen met dochter Gianna om tijdens een crash. Gisteren werd in het Staples Center in Los Angeles - de thuisbasis van de La Lakers - een eerbetoon gehouden. Ruim 20.000 mensen kwamen af op het eerbetoon, onder wie ook basketballegendes Michael Jordan, LeBron James en Shaquille O’Neal.

Vanessa hield een emotionele toespraak tijdens de avond. Haar aanklacht werd vlak ervoor ingediend, schrijft de BBC. De aanklacht is ingediend tegen Island Express Helicopters en de piloot Ara George Zobayan, die zelf ook omkwam bij de crash. Hij zou de weergegevens niet bestudeerd hebben voor de vlucht.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Emotionele toespraak

Eerst wendde Vanessa  zich tot haar dochter Gianna, die eveneens omkwam bij de crash. Na een groot applaus werd Vanessa van het podium begeleid door basketballer Jordan. Later betrad Jordan zelf ook het podium, waarna hij Bryant 'mijn kleine broertje' noemde.

Beyoncé niet gediend van foto's tijdens herdenking Kobe Bryant
Lees ook

Beyoncé niet gediend van foto's tijdens herdenking Kobe Bryant

Alicia Keys en Beyoncé verzorgden een optreden bij de herdenking. "Ik ben hier omdat ik van Kobe hou", zei Beyoncé na het zingen van het nummer XO. "Dit was een van zijn favoriete nummers."

Lees meer over
Kobe BryantBeyoncéMichael JordanBasketbalLA LakersVerenigde Staten