RTL Wonen

7 leuke blotevoetenpaden in Nederland

Door Tosca Walstock··Aangepast:
7 leuke blotevoetenpaden in Nederland
RTL

Door te wandelen blijf je in beweging terwijl je van de natuur en de omgeving geniet. Maar door op blote voeten te wandelen, voelen veel wandelaars zich pas écht één met de natuur. Het is misschien geen alledaagse bezigheid, maar wel leuk om eens uit te proberen! Daarom hebben wij 7 leuke blotevoetenpaden in Nederland uitgezocht waar jij kan genieten van de natuur.

1. Drents-Friese Wold (Friesland)

Loop met je blote voeten door het zand, water én voel dennennaalden als prikkelende maar zachte kussentjes onder je voeten. Op het blotevoetenpad in de Drents-Friese Wold kun je een wandeling van twee kilometer maken. Na afloop is er ook de mogelijkheid om je voeten weer lekker schoon te spoelen.

2. Toom Kortoomspark in Deurne (Noord-Brabant)

Wil je kinderen mee op pad nemen? Of zou je zelf nog wat extra dingen willen bezichtigen? In het Toom Kortoomspark in Deurne valt er genoeg te beleven! Loop over gemaaide gras en de bospaden én maak een tussenstop bij een van de tunnels, hangmatten, hutten of uitkijktorens. Ben je erna nog niet uitgekeken? Leer de schrijver Toom Kortooms kennen door het kleine museum te bezoeken. Ook met een kinderwagen of rolstoel is dit pad goed begaanbaar.

3. Buitenpost in Twello (Gelderland)

Er valt genoeg te beleven op het 2,5 kilometer lange blotevoetenpad van de Buitenpost in Twello. Loop door het gras, de modder en voel het zand tussen je tenen. Ontdek de natuur in het bamboebos, Bewandel het drassige moeras en beleef het avontuurlijke wilgenpad. Na de wandeling is er ook een speelplaats en dierenweide aanwezig voor de kinderen.

4. Sternhof in Zeewolde (Flevoland)

Bij recreatieboerderij Sternhof kun je met je blote voeten mos, gras, steen én een wiebelbrug ervaren. Bewandel het 2 kilometer lange pad en ga op ontdekking uit. Je passeert een bloementuin, biologische moestuin, een labyrint én een doolhof. Bovendien kun je dit pad zelfs op regenachtige dagen bewandelen.

5. De Gouwe Stek in Bovenkarpsel (Noord-Holland)

Het blotevoetenbpad in De Gouwe Stek is voor kinderen een leerzame ervaring. Passeer allerlei groente- en fruitsoorten en laat de kinderen ontdekken hoe het eten in de natuur groeit. Met een beetje geluk, als het eten op voorraad is, mogen ze er zelfs van proeven. Daarnaast zijn er veel hindernissen en obstakels op het pad voor de avonturiers.

6. Blotevoetenpark in Brunssum (Limburg)

De wandelroute in het Blotevoetenpark van Brunssum is maar liefst 4 kilometer lang. Tijdens deze tocht valt er van alles te zien en beleven. Slinger langs schuilhutten, hindernisbanen over de vijver, een watertrap én een insectendorp. Daarnaast kun je nog een Keltische boomhoroscoop, liefdeslaan, spreukenlaan én een labyrint ontdekken.

7. Landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom (Brabant)

Ga het avontuur aan in de Brabantse Wal door het 2,5 kilometer lange blotevoetenpad te bewandelen. Onderweg struin je over moerasachtig zand, bospaden en zacht mos. Hang de waaghals uit op het pad met de scherpe steentjes en stel je evenwicht op de proef door het boomstammetjespad te bewandelen. Om het nog leuker te maken: dit blotevoetenpad is helemaal gratis te bewandelen!

Zwemmen in natuurwater? Hier moet je allemaal op letten
Lees ook

Zwemmen in natuurwater? Hier moet je allemaal op letten

Tips:

  • Pas je kleding aan op het weer. Draag op warme dagen korte broeken, luchtige kleding of eventueel zwemkleding en bij regenachtig weer kun je met een poncho of regenkleding alsnog de paden bewandelen.
  • Bij veel paden kun je na afloop je voeten wassen. Kan dit niet? Neem dan zelf een flesje water en een (oude) handdoek mee.
  • Controleer jezelf altijd goed op teken, zéker als je een blotevoetenpad hebt gelopen. Vooral als deze paden langs gras lopen.

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
WandelenZomerReizenVakantieGezin