Koken met Hugo

5x makkelijke maaltijden voor op de camping

·Aangepast:
5x makkelijke maaltijden voor op de camping
RTL

Gezellig grillen op de barbecue, de skottelbraai of op 't vuur: koken op de camping is pas écht genieten. Vooral als de gerechten niet té moeilijk zijn om te bereiden. Daarom hebben we 5 makkelijke gerechten van Hugo op een rij gezet, de campingeditie!

Simpel én goedkoop

Met een goede pasta kan het nooit verkeerd gaan, daarom staat deze pasta con aglio olio e peperoncino zeker op het lijstje. Dit recept bewijst dat je voor een lekkere spaghetti superweinig nodig hebt. Een beetje olijfolie, knoflook, kruiden én een goede kaas: smullen maar! 

Mocht je toch wat groenten missen bij dit recept, dan is de sperziebonensalade ook een dikke tip. 

Pasta met knoflookpeperolie (pasta con aglio olio e peperoncino) en een sperziebonensalade
Lees ook

Pasta met knoflookpeperolie (pasta con aglio olio e peperoncino) en een sperziebonensalade

Rijk aan vitamines

Heb je zin in een frisse salade, maar wil je wel een warme maaltijd? Zet dit recept dan op je boodschappenlijst. Deze salade met geroosterde groenten en komkommer is gezond én vullend, vanwege de toegevoegde quinoa. 

Misschien lees je het recept en denk je: '25 minuten oventijd? Ik heb helemaal geen oven op de camping.' De oven kun je gelukkig makkelijk vervangen door een pan of de grill op de BBQ. En dat zelfgemaakte Libanese brood vervang je easy door een lekker stokbrood van de lokale bakker. Eetsmakelijk!

Op z'n Frans

Eenpansgerechten zijn je redder in nood op de camping, dus dit recept mag absoluut niet ontbreken. Met dit eenpansgerecht van aardappel, spek, ui en Franse camembert maak je iedereen gelukkig. Recept in een notendop: Snijd de ingrediënten, gooi het in de pan en bakken maar! Side note: Ook bij dit recept kun je de oven vervangen door een pan. 

Elke dag pizza

We delen graag een extra tip om je campingvakantie écht culinair te maken: koop een pizzasteen. Dit plaats je heel gemakkelijk op de skottelbraai of op de BBQ, en je serveert op een hele simpele en goedkope manier een mega lekkere maaltijd op tafel. Je kunt het deeg in de supermarkt kopen of zélf maken (een leuke activiteit met de kinderen), je doet er van alles op wat jij lekker vindt en smullen maar! Varieer met verse groenten, verschillende kazen, een rauwe ham van de markt of verse vis.

In de onderstaande links vind je twee verschillende recepten voor smaakvolle pizza's. In de eerste link vind je ook het recept voor het zelf maken van het pizzadeeg, en dat is een stuk makkelijker dan je denkt.

Van camping naar sterrentent?

Wil je nog meer handige aanbevelingen voor koken op de camping? Dan heeft Miljuschka Witzenhausen een aantal praktische kooktips voor je. Het is volgens haar vrij makkelijk om je tent, caravan of camper snel om te toveren tot een sterrenrestaurant. Hoe je dat doet? Klik op de onderstaande link.

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Zomertour