Koken met Hugo!

Amerikaanse borrelplank: wafels met gefrituurde kip, chips in chocolade en popcorn met kaas

Door Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven··Aangepast:
Amerikaanse borrelplank: wafels met gefrituurde kip, chips in chocolade en popcorn met kaas
RTL

Het is weer bijna weekend en dus is het tijd voor een goed gevulde borrelplank. Vandaag maakt Hugo een Amerikaanse variant met verschillende zoete en hartige gerechtjes, zoals wafels met gefrituurde kip, chips in chocolade en popcorn met kaas.

Deze borrelplank bestaat uit vier onderdelen. Allereerst vind je het recept voor de wafels met gefrituurde kip, daarna volgt de hot honey voor over de wafels, vervolgens de chips in chocolade en tot slot de popcorn met kaas. 

Wafels met gefrituurde kip - Fried chicken and waffles

  • Borrelplankgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 40 minuten + 1 nacht marineren

Ingrediënten:

Kip

  • 500 ml karnemelk 
  • 1 + 1 eetlepel garam masala
  • 1 + 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 + ¼ eetlepel zout
  • ½ eetlepel cayennepeper
  • 500 gr. kipdijfilet
  • Neutrale olie voor frituren
  • 200 gr. bloem 
  • Hot honey (zie recept) of maple syrup

Wafels

  • 160 gr. bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • Snuf zout 
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • ½ theelepel vanille-extract

Extra nodig: wafelijzer, pan voor frituren, keukenpapier

Bereidingswijze

Stap 1: Meng de karnemelk met 1 eetlepel garam masala, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel zout en ½ eetlepel cayennepeper in een grote kom. 

Stap 2: Snijd de kipdijfilets in 2 of 3 stukken. Leg de kip in de karnemelk en laat in de koelkast 2-8 uur marineren.

Stap 3: Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en een snuf zout. Meng in een maatbeker de melk, het ei en vanille-extract. 

Stap 4: Voeg al roerend de melk bij het bloemmengsel, zodat je een glad beslag krijgt.

Stap 5: Verhit de olie tot 170°C. Verhit het wafelijzer. 

Stap 6: Schep het beslag in het wafelijzer en bak in circa 5 minuten goudbruine krokante wafels.

Stap 7: Doe de bloem in een wijde schaal, meng met 1 eetlepel garam masala, 1 eetlepel knoflookpoeder, ¼ eetlepel zout en een snuf cayennepeper.

Stap 8: Wentel de kip zonder ze uit te laten lekken, door de bloem. Let op: klontjes zijn niet erg! 

Stap 9: Frituur de kip in 5-8 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Stap 10: Serveer de kip op de wafels en lepel de hot honey (zie recept hieronder) of maple syrup eroverheen.

Hot honey

  • Saus
  • Bereiding circa 5 minuten

Ingrediënten:

  • 150 ml vloeibare honing
  • 1 eetlepel chilivlokken

Bereidingswijze

Verwarm de honing met de chili in een steelpan op laag vuur en laat iets vloeibaarder worden. 

Chips in chocolade

  • Borrelplankgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gr. melkchocolade
  • 1 zak ribbelchips

Bereidingswijze

Stap 1: Laat de chocolade au bain-marie of in de magnetron smelten.

Stap 2: Dip de chips voor de helft in de chocolade en laat stollen.

Popcorn met parmezaanse kaas en cayennepeper - Cheese popcorn

  • Bereiding circa 10 minuten

Ingrediënten:

  • 50 gr. roomboter
  • 50 gr. Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 125 gr. popcornmais
  • Zout en cayennepeper

Extra nodig: fijne rasp

Bereidingswijze

Stap 1: Laat de boter smelten in een steelpan. 

Stap 2: Rasp de kaas.

Stap 3: Verwarm de olie in een flinke pan en laat eerst goed heet worden. 

Stap 4: Voeg de maïskorrels toe en dek de pan af met een deksel. Schud de pan 3-4 minuten of tot alle maïs gepopt is.

Stap 4: Voeg de gesmolten boter, kaas een snuf zout en cayennepeper toe en schud even om.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisKokenReceptEigen Huis & Tuin Lekker Leven