Ontbijt, brunch of diner: 5 feestelijke recepten voor het paasweekend
Weet jij al wat er dit jaar op de paastafel staat? Wij delen vijf lekkere recepten voor een feestelijke paasontbijt, paasbrunch of paasdiner. Van zoete baksels tot hartige hapjes. Laat je inspireren!
Ei, ei, ei! Een borrelplank vol hapjes
Wat is Pasen zonder eieren? In de uitzending van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven maakte Hugo een verrukkelijke borrelplank met allemaal ei-lekkernijen. Van paddenstoelen-ei-taartjes, Indonesische omelet, eierkoeken en gevulde eitjes. Kortom, voor ieder wat wils! Deze hapjes zijn perfect voor de paasbrunch en het staat ook nog eens heel feestelijk.
Salade met asperges
Pasen = lentegevoel. Als je het lentegevoel in een recept moet vangen, dan is het iets als 'smaakvol, licht en gezond'. Deze salade is precies dát. Gevuld met asperges, doperwten, geitenkaas, rucola en aardbeien. En het leuke is: je zet het binnen 25 minuten op tafel. Smullen maar!
Hartige taart
Een hartige taart mag absoluut niet ontbreken op de Paastafel. Deze spinazietaart met puntparika, bimi en geitenkaas is niet alleen heerlijk, het ziet er ook heel feestelijk uit. Nog een groot voordeel van dit gerecht: je kunt het van te voren maken en hoeft het alleen nog even af te bakken voordat hij op de Paastafel kan schitteren.
Friszoete Soep
Een soepje doet het ook altijd goed tijdens Pasen. Deze wortel-sinaasappelsoep is een eye-catcher op tafel door de oranjekleur en de friszoete smaak zal je absoluut verrassen.
Taart met eetbare bloemen
De paasbrunch of het paasdiner moet je natuurlijk afsluiten met een knaller en dat is deze passievruchttaart zeker! Versierd met eetbare bloemen is het werkelijk een kunstwerk om naar te kijken. Bijna zonde om op te eten! Hiermee maak je absoluut indruk op je gasten.