Aanranding en verkrachting

Politie luisterde mee met gesprekken waar Ali B affaires aan echtgenote opbiecht

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Politie luisterde mee met gesprekken waar Ali B affaires aan echtgenote opbiecht
RTL

Ali B is afgeluisterd tijdens het onderzoek van de zedenpolitie. De politie luisterde mee met gesprekken die de rapper voerde met zijn vrouw waarin hij haar tekst en uitleg moest geven over buitenechtelijke affaires. Dat bleek op de eerste zittingsdag van de langverwachte rechtszaak.

De artiest zou tijdens een schrijverskamp in 2018 in een huis in Heiloo zijn hand in de legging van een vrouw hebben gestoken en over haar onderbroek hebben gewreven, wat ten laste is gelegd als aanranding. In een andere ruimte zou de verdachte onverwachts zijn vingers bij haar hebben binnengebracht. 

Dit zou zijn gebeurd terwijl ze orale seks had met een andere artiest, Ronnie Flex. Dit staat als verkrachting op de aanklacht.

Ali B breekt bij begin rechtszaak: 'Ik heb nooit een vrouw verkracht'
Lees ook

Ali B breekt bij begin rechtszaak: 'Ik heb nooit een vrouw verkracht'

De rechter citeerde uit de afgeluisterde gesprekken tijdens het bespreken van de aangifte van deze vrouw. Ali B voerde hierover gesprekken met zijn echtgenote rond de uitzending van het onlineprogramma BOOS over de vermeende wantoestanden bij The Voice of Holland.

B. ontkent zowel de aanranding als de verkrachting in Heiloo. Hij zegt dat het niet gebeurd is. 

'Disrespectvol'

Wel erkent hij dat hij zich herinnert dat hij ruzie kreeg met de vrouw in zijn eigen slaapkamer, waar zij seks had met Ronnie Flex. Ze zou hem woorden als 'opdonderen' hebben toegesnauwd. "Dit vond ik erg disrespectvol."

Ronnie Flex is in deze zaak al eerder door de politie gehoord. Daar zei hij destijds dat hij zich niet veel meer kon herinneren van het moment. Wel weet de rapper nog dat er een 'akkefietje' ontstond, citeerde de rechter uit de politieverklaring van Flex. Hij zei daarna in slaap te zijn gevallen.

Lees meer over
Ali BZedendelictenThe Voice Of Holland