DE LINKSTE MENS

Elodie Verweij reed slagboom eraf in Artis: 'Ging er dwars doorheen'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© KRO/NCRVElodie Verweij reed slagboom eraf in Artis: 'Ging er dwars doorheen'
RTL

Als je meedoet aan 'De Slimste Mens', dan weet je dat de kans groot is dat er af en toe wat gênante verhalen worden opgerakeld. Nieuwe kandidaat Elodie Verweij, bekend als chef politiek bij 'Jinek', ondervindt dat al meteen aan den lijve. In een voorstukje van de aflevering van vanavond is te zien dat zij vertelt over een nogal pijnlijk moment bij de Amsterdamse dierentuin Artis.

"Hij heeft toen de politie gebeld omdat hij dacht dat een crimineel de slagboom expres aan het rammen was"

Als chef politiek schuift Elodie regelmatig aan bij Jinek, waarvan de studio vlakbij Artis zit. En wat blijkt? Philip heeft iets opgevangen over een autoritje van Elodie dat niet helemaal goed is afgelopen. "Het verhaal gaat dat jij een keer de slagboom van de parkeerplaats bij Artis eraf hebt gereden", zo begint hij. Elodie is er snel bij om zichzelf in te dekken. "Dat is gemeen, het was niet mijn schuld. De slagboom ging niet open, ik kon daar niks aan doen!"

Van leukemie genezen Nandi van Beurden doet belangrijke oproep in De Slimste Mens
Lees ook

Van leukemie genezen Nandi van Beurden doet belangrijke oproep in De Slimste Mens

Philip is erg nieuwsgierig naar hoe het verhaal dan wél in elkaar steekt en Elodie legt het even uit. "Ik werk dus bij Artis, bij Jinek. Het was midden in de nacht, want die talkshows zijn laat. Ik had heel hard gewerkt en ik moest de volgende ochtend weer heel vroeg op. Dus ik had maar één doel, zo snel mogelijk naar huis gaan."

In alle haast gaat het helemaal fout. "Ik wist niet meer waar het gaspedaal en de rem zat enzo", zo blikt Elodie terug. "Ik heb in plaats van geremd gewoon keihard gas gegeven. En het allerergste is dat ik er gewoon dwars doorheen ging. Niet een beetje, maar gewoon alles ging kapot." Blijkbaar gaat Elodie er zó hard doorheen, dat collega Joost Vullings zich grote zorgen maakt. "Hij heeft toen de politie gebeld omdat hij dacht dat een crimineel de slagboom expres aan het rammen was."

Gelukkig voor Elodie loopt het allemaal goed af. Ze kan zelf nog op een complimentje rekenen van Eva Jinek. "Zij noemde mijn actie wel 'bruut'". 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je kunt De Slimste Mens gerust een denderend succes noemen. Waar dat aan ligt? Vaste gezichten Philip Freriks en Maarten van Rossem natuurlijk:

Lees meer over
Elodie VerweijDe Slimste Mens